Esteu aquí

Nou de cada deu exalumnes troben feina al sector

Nou de cada deu alumnes de d·HEALTH Barcelona troben feina al sector salut després d’acabar el programa. Les sortides professionals més populars on treballen els titulats del programa impulsat per Biocat són els hospitals, companyies farmacèutiques i de medtech i entitats de recerca, especialment en posicions relacionades amb innovació. Molts alumnes també treballen en serveis de consultoria, capital risc i incubadores.

Entre les companyies i entitats que han contractat exalumnes de d·HEALTH Barcelona figuren Mayo Clinic, l’Hospital Sant Joan de Déu, Sanofi, Barcelona Supercomputing Center, IRB Barcelona, CSV Experts, Capital Cell, DKV Seguros, etcètera.

Marina Rincón, Anna Echegaray i Lalis Fontcuberta, tres participants provinents de disciplines clarament diferenciades, expliquen la seva experiència al programa i els seus reptes professionals en l’actualitat.

 

Marina Rincón, Coordinadora de Projectes a la Mayo Clinic i fundadora de Weallare.Co

Marina Rincón va estudiar Fisioteràpia però va descobrir que la seva autèntica vocació era la innovació en salut. “d·HEALTH Barcelona em va donar una nova perspectiva global del sector salut i la quantitat d’agents que hi estan implicats”, destaca Rincón. Després d’acabar el programa, que va cursar entre 2014 i 2015, va decidir marxar a Estats Units. Allà va fer voluntariats a l’Hospital Johns Hopkins i la Mayo Clinic per estudiar el sistema sanitari nord-americà. Actualment treballa a la Mayo Clinic, on s’encarrega de millorar la qualitat dels processos interns i externs de la clínica. A més, ha creat la seva pròpia startup, Weallare.Co, i col·labora amb MJN Neuroserveis. Pots conèixer la història completa de Marina Rincón en aquesta entrevista al blog de Moebio.

 

Anna Echegaray, Dissenyadora de Processos de Salut Digital a DKV i fundadora de My-qup

Anna Echegaray va estudiar Enginyeria de Telecomunicacions i Disseny de Producte i va cursar d·HEALTH Barcelona entre 2014 i 2015. Com a resultat de la seva immersió clínica a l’Hospital Clínic de Barcelona, va fundar el seu projecte: My-qup, un obturador anal útil per la incontinència fecal. “En el cas de My-qup, el disseny ho és tot. L’obturador anal és un concepte pel que ja existeixen diversos productes, i el disseny és la diferenciació respecte la competència”, explica Echegaray. Actualment combina aquest projecte amb les seves posicions com a dissenyadora de processos de salut digital a DKV i dissenyadora de producte a BÜRG&ECH. Pots conèixer la història completa d’Anna Echegaray en aquesta entrevista al blog de Moebio.

 

Lalis Fontcuberta, especialista de Lean Management i Patient Experience

Lalis Fontcuberta va estudiar Ciències Empresarials, Comerç Internacional i Tècniques i Investigació de Mercats. Tot i venir del món de l’empresa, la possibilitat d’impactar en els pacients va acabar guiant els seus passos professionals cap al sector salut. “Saber que la feina que fas té un impacte directe en la qualitat de vida dels professionals sanitaris i els pacients és molt satisfactori”, explica Fontcuberta. Després d’uns anys treballant a l’industria farmacèutica i de cursar d·HEALTH Barcelona entre 2013 i 2014, actualment treballa com a especialista de Lean Management i Patient Experience. Aquesta metodologia innovadora té com a objectiu desenvolupar organitzacions excel·lents millorant els processos que es fan diàriament. Pots conèixer la història completa de Lalis Fontcuberta en aquesta entrevista al blog de Moebio.

 

Una xarxa d’alumni

El network és un dels elements més rellevants de d·HEALTH Barcelona. “La comunitat de fellows i alumni del programa cada vegada es va fent més gran - destaca Raquel Riera, Directora de Moebio. Tots ells han experimentat una formació igual en el cicle d’innovació a través del programa d·HEALTH i després desenvolupem diferents activitats d’innovació i emprenedoria en ciències de la vida. L’experiència ens diu que s’estableixen relacions molt rellevants entre ells: es desenvolupen projectes col·laboratius, comparteixen contactes, bones pràctiques, convocatòries d’ajudes per a startups, esdeveniments, etc.“ Moebio treballa actualment en la creació d’una xarxa que afavoreixi les sinèrgies entre els exalumnes del programa.

Part d’aquests exalumnes es van retrobar el passat octubre a una festa per celebrar els 5 anys del programa.

 

CRAASH Barcelona va néixer amb l'objectiu d’ajudar a equips de recerca a llançar al mercat les seves innovacions de dispositius mèdics, diagnòstic, e-health i digital health. A principis de 2019 es llançarà la segona edició del programa.

El 48% dels exalumnes de d·HEALTH Barcelona treballa en el seu propi projecte empresarial. Algunes de les startups sorgides a partir de les necessitats clíniques identificades durant el programa són MOWOOT, I-Ophthalmology i Loop Dx.

"Fa 5 anys, la BioRegió de Catalunya tenia una excel·lent recerca i altres grans ingredients, però ens faltava el talent: Moebio va ser la gran aposta de Biocat per crear...