Esteu aquí

Reportatge

Ready for September

Nou curs, estàs preparat?

Setembre és un bon moment per marcar-se objectius. Finançament, internacionalització, networking, creixement professional… Apunta’t aquests recursos i no deixis escapar cap oportunitat!

26.09.2017

Busques finançament?

Si ets una start-up tecnològica d’entre 3 mesos i 3 anys de vida, ACCIÓ acaba de presentar una nova línia d’ajuts directes de fins a 75.000 euros. Pots sol·licitar aquí l’ajuda ‘Startup Capital’ fins al 31 d’octubre. I si et dediques a la recerca i encara no ho has fet, fins a aquest 30 de setembre es poden sol·licitar  tres tripus d’ajuts PERIS per a la incorporació de científics i tecnòlegs als grups de recercaper a la intensificació de l’activitat investigadora de professionals d’infermeria, fisioteràpia i facultatius especialistes i per a projectes de recerca orientats.

També és moment per sol·licitar cupons a la innovació (fins al 16 de novembre) i cupons a la internacionalització  (fins al 30 de novembre): es tracta de descomptes econòmics directes que es poden bescanviar per serveis amb un proveïdor acreditat per ACCIÓ.

D’altra banda, les pimes biofarmacèutiques poden demanar ajuts PERMIDES per a projectes relacionats amb la digitalització de la recerca fins 60.000€. I si ets una empresa catalana i vols fer un projecte d’R+D amb empreses o entitats d’Alemanya, Israel o Xile, mira’t els ajuts Nuclis Internacionals. A més Biocat et pot ajudar a contactar amb partners alemanys gràcies als nostres acords amb els clusters de la regió de Munich-Bavaria (BioM) i Stuttgart (BioRegio STERN).

“La Caixa”, a través de Caixa Capital Risc, i el Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat, a través d’Enisa, convoquen els Premis EmprenedorXXI adreçats a negocis altament innovadors amb menys de tres anys d’activitat en Ciències de la Vida, Tecnologies de la Informació, Negocis Digitals, Tecnologies Industrials i Agroalimentari. Els guanyadors aconsegueixen 25.000 euros i l’accés a un programa internacional de creixement organitzat amb la Singularity University i una prestigiosa escola de negocis. També hi haurà premis territorials i un accèssit d’innovació. Els interessats poden enviar la seva candidatura per als Premis EmprenedorXXI fins al 3 de novembre.

 

Explorem nous mercats?

El programa europeu Boost4Health, del qual forma part Biocat, ofereix actualment tres tipus d’ajuts per a la internacionalització de les pimes del sector: vouchers de viatge de 500 euros (per a fires, missions, visites a partners…); vouchers d’investigació de mercats (fins a 3.000 €) i vouchers de validació de producte (fins a 5.000 €). Mira el web de Boost4Health i inscriu-te com a pime  per a soli·licitar aquests cupons. Si ets una empresa que pot prestar serveis a pimes innovadores del sector, inscriu-te com a proveidor de serveis per a guanyar visibilitat i rebre clients del Nord d’Europa. Un cop registrat, podràs sol·licitar el tipus de voucher que més t’interessi. Si ho fas abans del 30 de setembre, tindràs resposta en un mes (la convocatòria seguirà oberta després però el següent cut-off serà al gener).

Si treballes en l’àmbit salut o tecnologies mediques i t’interessa explorar els mercats de Japó i Corea, tens oberta la convocatòria per a tres missions empresarials “EU Gateway” finançades per la Unió Europea. Recorda que aquestes missions estan subvencionades i inclouen agenda, entrades i allotjament.

Aprop, a Hong Kong, 100 start-up d’envelliment actiu, robòtica, smart city i fintech faran un pitch a l'ascensor de l'edifici més alt de la ciutat durant una competició que el proper 2 de novembre premiarà el guanyador amb 120.000 dòlars. Les catalanes Cytes Biotechnologies i Spiral Therapeutics ja s’han apuntat, i tu pots inscriure’t també a la competició ‘Elevator Pitch Competiton’ fins al 30 de setembre. Els finalistes tenen el viatge pagat!

 

Busques partners per als teus projectes?

Ets un investigador amb un bon projecte científic que es podria convertir en una empresa, però necessites algú que s’ocupi del pla de negoci i inversió? O bé, ets un expert en gestió amb esperit emprenedor i busques un projecte innovador on aplicar les teves energies i experiència? Registra’t al Health&Bio Team Dating i troba la teva mitja taronja professional el dia 21 de novembre. Aquí pots conèixer parelles sorgides d’edicions anteriors.

D’altra banda, Lyon acull el 10 d’octubre els Collaborative Days, esdeveniment de partnering co-organitzat per Biocat per promoure associacions de R+D i noves eines per a la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les patologies. Consulta aquí el programa dels Collaborative Days i com registrar-te.

Si tens previst anar a la gran cita del medtech, MEDICA Dusseldorf, no et perdis el Healthcare Brokerage Event que l’any passat va acollir prop de 1.200 reunions entre més de 300 participants. Et pots apuntar al Brokerage Evenet de MEDICA fins al 5 de novembre al web d’ACCIÓ, co-organitzador de l’esdeveniment. Altres fires destacades que s’apropen són CPHI (Frankfurt, octubre) i BIO-Europe (Berlin, novembre). Consulta’ns sobre els descomptes disponibles! Obre l’agenda i apunta totes les cites del sector.

I si el que busques és empreses i organitzacions que treballin en el camp de les ciències de la vida i la salut a Catalunya, no deixis de consultar el Directori de la BioRegió de Catalunya (Catalan Life Sciences), que actualitzem diàriament i que inclou més de 1.200 companyies i entitats. La teva encara no hi figura? Dóna-la d’alta al Directori, és gratis!

 

Tens ‘mono’ de debat científic?

Barcelona es torna a convertir en centre del debat científic internacional amb B·Debate, una iniciativa de Biocat i Obra Social “la Caixa”. En col·laboració amb alguns dels principals centres de recerca de la BioRegió, entre octubre i novembre celebrarem quatre noves edicions sobre Smart cities, epigenètica i càncer, bioenginyeria per a l’envelliment, i càncer femení. Escull el que t’interessi i envia el teu abstract i/o registra’t com assistent. Vols saber ja quins temes tractarem al 2018? Te’n fem cinc cèntims del programa d’activitats B·Debate que ens espera l’any vinent.

 

Busques un canvi professional?

Setembre és també un bon moment per explorar noves oportunitats laborals. Sabies que Biocat t’ofereix la borsa de treball de referència del sector biotecnològic i de les tecnologies mèdiques a Catalunya? Dóna un cop d’ull a la borsa de treball del sector!

Si vols fer un canvi però no trobes cap vacant que t’interessi, fes-li una ullada al programa d·HEALTH Barcelona. Qualificat per Health Startup Europe com "probablement la millor acceleradora d'innovació en salut d'Europa", és un programa per formar emprenedors en salut i futurs líders en innovació sanitària. Els alumnes entren sense idea i sense projecte, la troben i la desenvolupen al llarg dels 9 mesos que dura el curs. Està inspirat en el prestigiós programa de Biodesign de la Universitat d’Stanford i el 97% dels ex alumnes han trobat feina immediatament després o han muntat la seva start-up. Estem buscant alumnes per a la 5a edició, que arrenca el proper gener: Consulta aquí com inscriure't a d·HEALTH Barcelona.

 

Ara ja estàs preparat per la tornada!

Però no et perdis cap altra oportunitat. Estigues al dia de tot el que passa! Si encara no ho has fet, subscriu-te als mailings de Biocat (pots escollir les temàtiques que t’interessen). I si vols està informat de l’actualitat diària, apunta’t al nostre recull de premsa gratuït.