Esteu aquí

Startup generation

Alberto e porciani
Alberto E.Porciani

CEO de Top Doctors

MBA per l'Institut d'Empresa Business School de Madrid i llicenciat en Ciències Econòmiques a la Universitat d'Econòmiques de Torí, l'Alberto ha treballat durant 15 anys en posicions de responsabilitat sènior en la industria farmacèutica i el sector salut abans de convertir-se en co-fundador de Top Doctors el 2012.

Alberto E.Porciani: "Ser emprenedor es porta a la sang, ho ets o no ho ets"

24.03.2016

Top Doctors es va crear al 2012 de la mà d’Alberto E. Porciani, CEO de Top Doctors, i Lorena Bassas, directora general Espanya. Van detectar com havia canviat la relació metge-pacient a causa d'Internet: els pacients arriben a la consulta confosos per un excés d'informació no fiable trobada a la xarxa i els doctors tenen la necessitar d'estar presents a Internet i gestionar la imatge de la seva trajectòria professional, és a dir, necessiten cuidar la seva reputació online. Això és el que va impulsar a Porciani i Bassas a crear Top Doctors, una plataforma online on els pacients poden concertar cita amb els millors especialistes mèdics i on el professional pot oferir informació de primera mà als pacients. 

Actualment Top Doctors és una de les plataformes digitals líders en la identificació de metges i centres de primer nivell i compta amb més de 50.000 doctors.

 
 
Per què vas voler ser emprenedor? 

Top Doctors no és la primera empresa que he creat, ser emprenedor es porta a la sang, ho ets o no ho ets i jo ho sóc. Quan detecto coses que no existeixen o que es poden millorar i m'adono de les necessitats insatisfetes i de l'oportunitat de negoci...el meu cap comença a treballar. 

 
Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara? 

La decisió més important ha estat la d'entrar en el món digital, crear Top Doctors. Decidir transformar un model de negoci americà i completament tradicional en una plataforma en línia, innovadora i actual que es consolidés dins el panorama sanitari privat espanyol. El següent repte d'innovació és poder exportar el model i completar la plataforma amb tot tipus de serveis mèdics digitals, com la telemedicina o l'historial mèdic, a nivell internacional.

 
Quin és el millor consell que t'han donat? 

Que tingués clar i molt present l'objectiu que es vol aconseguir. Pot ser que sigui necessari canviar el camí o el recorregut, però la meta ha d'estar clara per poder arribar-hi.

 
I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini? 

El nostre objectiu és consolidar-nos en 2020 com el quadre mèdic de referència del món occidental i ser líder mundial en la gestió de la relació metge-pacient. En altres paraules, ser la marca de confiança per als pacients i que puguin accedira als millors especialistes del món a través de Top Doctors.