Esteu aquí

Startup generation

Cristian Pascual Mediktor
Cristian Pascual

Cofundador i CEO de Mediktor

Cristian Pascual és enginyer industrial i MBA per Esade i la Carlson School of Management. Durant 18 anys va exercir diverses posicions directives a grans empreses de diversos sectors, abans de fundar Mediktor l’any 2011 juntament amb l’Oscar García-Esquirol, metge especialista en medicina intensiva i ànima mèdica del projecte. “Ara em dedico plenament a revolucionar el món de la sanitat”, resumeix Pascual. A més, des de fa 12 anys és business angel i actualment participa a unes 15 startups.

Cristian Pascual: "La principal causa de fallida d'una 'startup' són les diferències entre els fundadors"

12.03.2018

Mediktor és un avaluador de símptomes que utilitza intel·ligència artificial, tècniques de machine learning i processament de llenguatge natural per conduir l’interrogatori als pacients tal com faria un metge, oferir-los una recomanació de la següent millor acció i un llistat de possibles malalties relacionades amb els símptomes detectats. Segons l’empresa, es tracta del primer avaluador de símptomes clínicament provat del món amb un 91,3% d’encert. La companyia afronta un 2018 ple de reptes, segons explica el seu cofundador i CEO, Cristian Pascual.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Sóc una persona inquieta i inconformista. M'agraden els reptes. Aquesta inquietud m'ha portat a acceptar projectes professionals molt diversos. Amb la maduresa professional, cada cop tenia més clar que volia emprendre un projecte propi. Vaig esperar el moment personal i professional adequat per poder començar un nou repte i aquí estem, revolucionant l'accés a la sanitat a tot el món amb Mediktor.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

El més important és envoltar-te dels professionals adequats i compartir la il·lusió pel projecte. Has de buscar un equip complert, que es complementi, i que estigui unit. Dit així sembla fàcil... però no ho és! La principal causa de fallida d'una startup són les diferències entre els fundadors. Si ets capaç de transmetre a altres persones la passió pel que estàs fent, tens molt guanyat.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

Pensa en gran, fes un projecte totalment escalable. En un món cada cop més global, la distància i el temps tendeixen a zero: aprofita-ho! Pensa com pots expandir la teva solució de la forma més ràpida... i estigues preparat per no rendir-te, perquè no serà fàcil.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Durant 2018 volem consolidar la nostra presència al mercat americà. Acabem d'incorporar el Director de la oficina de Nova York i tenim planificat contractar dues persones més. El mercat sanitari americà és gegantí i, a més, les empreses americanes estan més mentalitzades per a l’adopció de noves tecnologies. D’altra banda, també reforçarem l'equip tècnic per seguir liderant el mercat d'avaluadors de símptomes. Finalment, estem iniciant 4 estudis clínics per reforçar la validació científica de la nostra solució. El 2018 és, doncs, un any ple de reptes que afrontem amb molta il·lusió.