Esteu aquí

Startup generation

Enrique Hernández

Fundador i CEO de Loop Dx

En 2017 va acabar el seu doctorat a l’Hospital de La Paz a Madrid, basat en analitzar la resposta immune en diverses malalties com la sèpsia. Va publicar més de 25 articles en 5 anys, però va decidir donar un gir a la seva carrera i es va embarcar al programa d·HEALTH Barcelona impulsat per Biocat. Durant el programa va fer una immersió clínica a l’Institut Guttmann, i allà va sorgir la idea que ha donat origen a la seva pròpia startup: Loop Dx.

Enrique Hernández: “El nostre repte? Diagnosticar i tractar ràpidament la sèpsia a Urgències”

05.02.2019

Loop Dx desenvolupa un test ràpid que identifica de forma primerenca les infeccions bacterianes en sang. L’objectiu és ajudar a diagnosticar als serveis d’Urgències aquells pacients que estan desenvolupament sèpsia – resposta inflamatòria de l’organisme davant una infecció greu, sovint mortal-, i poder administrar ràpidament l’antibiòtic intravenós. Enrique Hernández, fundador i CEO de Loop Dx, explica les seves motivacions per emprendre i els objectius de la companyia a curt termini.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

El meu motiu per començar el camí d’emprendre va ser la idea de transformar la forma actual de fer i aplicar la ciència, que només planteja preguntes de laboratori i publica a revistes científiques. La idea és treure els investigadors del laboratori perquè trobin on aplicar realment la seva ciència. En conseqüència, vaig decidir començar a aplicar aquest somni amb Loop Dx.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

El projecte va néixer inicialment al programa d·HEALTH Barcelona, on vam explorar en detall com es trobava el mercat diagnòstic per malalties causades per bacteris. Quan va acabar el programa, l’equip amb el que havia passat tot l’any es va dissoldre per diversos motius, la qual cosa em va permetre prendre’m la llibertat de replantejar la idea del projecte. Així va néixer Loop Dx.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

Després de passar per diversos programes d’emprenedors i acceleradores amb el projecte, consells hem tingut, i molts. Tanmateix, el millor va ser gairebé als inicis, quan el llavors director de Moebio, la iniciativa per promoure l’emprenedoria on s’engloba d·HEALTH, ens va dir que costava el mateix treball muntar un gran projecte que un de petit... I no va ser fins fa un any quan realment vaig entendre a què es referia.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

La principal fita que té Loop Dx aquest any que avança és aconseguir provar que els biomarcadors del test tenen la suficient especificitat com per discriminar aquells pacients que tenen infecció bacteriana en sang.