Esteu aquí

Startup generation

Gloria Calderón
Gloria Calderón

CEO i cofundadora d'Embryotools

Doctora en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Gloria Calderón ha treballat durant més de 30 anys en reproducció assistida i va ser membre de l'equip que va aconseguir els primers embarassos per fecundació in vitro a Espanya, a l'Institut Dexeus de Barcelona. Del 2000 al 2013, va ser la principal assessora científica interna del grup IVI (Clíniques de Reproducció Assistida).

Gloria Calderón: "Tinc dos bons consellers: l'experiència i la prudència"

26.05.2016

Embryotools, fundada l'any 2013 pels biòlegs Gloria Calderón (CEO) i Nuno Costa-Borges (CSO) i amb seu a Barcelona, és una empresa especialitzada en reproducció assistida que compta amb un centre de formació en tècniques de fecundació in vitro amb models animals i un centre de control de qualitat dels productes que s'utilitzen en la reproducció assistida humana.

A més, també té un espai de consultoria per a clíniques i fabricants de productes per clíniques de reproducció assistida i un àmbit de veterinària.

 

Per què vas voler ser emprenedora?

Després d'anys treballant en la reproducció assistida, em vaig adonar que hi havia aspectes que calia millorar però que no hi havia professionals que s'hi dediquessin. Bàsicament creia que s'havia de treballar en la formació d'embriòlegs –perquè la tècnica de la reproducció assistida és molt delicada– i el control de qualitat. Aquest últim element marca la diferència entre un centre amb bons o mals resultats i és clau per complir amb l'objectiu de la reproducció assistida: millorar la fecundació in vitro, que no malmetre-la.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Quan vam fundar l'empresa, el Nuno Costa-Borges i jo vam poder determinar al 100% quina direcció volíem donar a la companyia. Nosaltres som gent de laboratori, no empresaris, però estàvem segurs de la nostra feina i la nostra professionalitat i ens hi vam llançar. Tot i que no és gairé comú el que hem fet, vam apostar per oferir una alta qualitat i uns alts estàndards i de moment estem molt contents. No ha estat fàcil però som gent valenta i seguim lluitant.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

No ho sé, crec que encara m'ha d'arribar. Més que el millor consell, crec que tinc dos bons consellers. Un és l'experiència i l'altre, la prudència. Aquests dos elements ens han donat el que tenim ara, ni més ni menys.

 

I ara què? Quines metes t'has marcat assolir a curt termini?

Ja portem tres anys amb Embryotools i ara volem consolidar l'empresa en tots els aspectes i expandir-la. Volem atraure per una banda el mercat espanyol, on ja estem tenint bones perspectives, i per l'altra el mercat internacional. De moment, ho hem aconseguit a nivell formatiu: el 90% de la formació que fem és a nivell internacional i vénen professionals de més de 25 països.