Esteu aquí

Startup generation

Ignasi Heras
Ignasi Heras

CEO i cofundador de Transplant Biomedicals

Llicenciat en ADE per la UB, Ignasi Heras va complementar la seva formació empresarial amb un MBA a EADA. Ha estat subdirector de Biocontrol Technologies i manager en Innovació, Comercialització i Networking al Parc Científic de Barcelona. L’any 2012 va fundar una consultoria i des del 2014 treballa a Transplant Biomedicals. Combina la seva carrera professional amb l'educació: és tutor i consultor de projectes de màster en management aplicat al sector salut a EADA.

Ignasi Heras: "L'emprenedoria es contagia"

24.10.2016

Transplant Biomedicals, spin-off de l’IDIBAPS amb seu al Parc Tecnològic Barcelona Nord, ha desenvolupat un dispositiu mèdic per millorar la preservació i transport d'òrgans quan es produeix un transplantament. El producte vol substituir les neveres isotèrmiques “tipus pícnic”, que són les que s'utilitzen actualment.

Fundada el 2014 per Ignasi Heras i la doctora Carmen Peralta, l’empresa va tancar una ronda de finançament el novembre de 2015 d’1,5 milions d’euros liderada per la basca Kereons Partners i Caixa Capital Risc. 

 

Per què vas voler ser emprenedor?

És quelcom que tinc força integrat des que era un nen tot i que vaig fer el primer pas quan vaig participar en un programa d’ACCIÓ i la Fundació Bosch i Gimpera en el qual incorporaven professionals de l’empresa a spin-off universitàries de la Universitat de Barcelona. Va ser un punt d’inflexió en la meva carrera professional doncs vaig viure de primera mà els primers anys de llançament de Biocontrol Technologies.

Després vaig treballar pel Parc Científic de Barcelona i vaig estar molt en contacte amb start-ups, emprenedors i ecosistemes d’innovació. Viure en aquest entorn s'alimenta l'esperit emprenedor. L'emprenedoria, com totes les coses, es contagia.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Segurament una de les més rellevants ha sigut fer el salt de deixar una feina estable per ser un únic treballador amb una incertesa total de si funcionarà o no el que vols fer. És un risc important. Però en realitat això de l'emprenedoria és llançar-se a l'aventura.

Va ajudar a la decisió conèixer la doctora Carmen Peralta, cofundadora de la companyia. Una dona extraordinària amb una tecnologia molt prometedora, on hem sabut complementar-nos i és la millor persona amb qui podria compartir aquest viatge.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

Molts. Però per citar-ne un diria “Ser feliç en tot el que fas”. I és el que intento aplicar-me sempre. No tots els cops ho aconsegueixo, doncs la vida d’emprenedor no sempre és tan bohèmia com es pinta, però és un mantra que repeteixo i espero poder-ho aconseguir en els reptes de futur que se’ns presenten.

 

I ara què? Quines metes t'has marcat assolir a curt termini?

Durant l’últim trimestre d’aquest any acabarem la fase preclínica per validar el dispositiu mèdic i començar l’estudi clínic a inicis de l’any que ve en dos hospitals de referència de Catalunya.