Esteu aquí

Startup generation

Avencia Sánchez-Mejías

Co-fundadora i CEO d’Integra Therapeutics

Avencia Sánchez-Mejías, és co-fundadora i CEO d’Integra Therapeutics. Té una sòlida formació científica en genètica clínica, oncologia molecular i biologia sintètica. La seva carrera s’ha desenvolupat en Instituts d’Investigació associats a hospitals universitaris a diferents països com Espanya, Estats Units i Singapur. En els darrers anys, s’ha centrat en transferir el coneixement generat en aquestes institucions a la societat, mitjançant el seu projecte emprenedor.

“És important no oblidar la importància del que fem per trobar la motivació que ens empenti a seguir treballant”

05.05.2021

Integra Therapeutics és una spin-off de la Universitat Pompeu Fabra que es dedica al desenvolupament d’una plataforma tecnològica per a realitzar edicions de gens. L’empresa considera que aquest eina ens portarà a la propera generació de teràpies avançades, atès que combinen la precisió dels sistemes CRISPR amb l’eficiència de les integrases evolucionades per la naturalesa per inserir l’ADN al genoma. D’aquesta manera, podrien arribar a editar el genoma per al tractament de malalties fins ara incurables.

L’emprenedora va participar a la primera edició del Pitch Training Program, un programa específic que ajuda a projectes i startups a millorar la seva presentació davant d’inversors, corporate ventures i scouters del sector de les ciències de la vida i la salut. La convocatòria per participar en la segona edició del programa està oberta fins a exhaurir places. 

Per què vas voler ser emprenedora?

Per la necessitat de generar respostes terapèutiques més segures i eficients per al tractament de pacients amb malalties genètiques. A més, considero indispensable aprofitar l’oportunitat de retornar a la societat la inversió que es realitza des de les institucions públiques a la investigació i la recerca de coneixement. 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Possiblement la de constituir la companyia. Crear una empresa massa aviat o massa tard pot suposar malbaratar recursos o perdre oportunitats. Segurament, el factor clau per l'èxit d’aquesta aventura és encertar en la selecció dels millors companys de viatge.

Digues-nos alguna cosa que t'hauria agradat saber abans de crear la companyia

Saber que és un procés llarg, una cursa de fons, on hi ha dies millors i d’altres més difícils. Considero important no oblidar-nos de la importància del que fem per trobar la motivació que ens empenti per a seguir treballant, en el meu cas, fer d'Integra Therapeutics una realitat.

Quin és el millor consell que t'han donat?

Tenir clar l'objectiu on volem arribar com a companyia i buscar inversors que comparteixin la nostra visió i passió pel que fem. Una companyia com Integra Therapeutics, necessita inversors que, a banda del suport financer, s’impliquin i aportin l’experiència necessària per assolir els nostres objectius.

Quina estratègia o tàctica  que utilitzes en la teva vida professional és també útil en altres àmbits de la teva vida?

Tant en l'aspecte laboral com en la meva vida personal intento comunicar les meves necessitats de forma clara i assertiva. Això evita molts conflictes amb un mateix i amb els altres. Aquest fet, traslladat a l'àmbit laboral, permet un treballar en equip de manera resolutiva.

I ara què? quines fites t'has marcat aconseguir a curt termini?

A curt termini, volem aconseguir els recursos necessaris per a fer ciència i desenvolupament tecnològic punter a Barcelona, la qual cosa ens permetrà competir amb empreses biotecnològiques de la resta d'Europa i dels Estats Units. 

També volem validar el potencial de la nostra plataforma d'edició de genoma per al tractament de malalties fins ara incurables.