Esteu aquí

Startup generation

Eva Garcia Ramos
Eva García Ramos

Cofundadora i CEO de WIVI Vision

Eva García Ramos és la fundadora de WIVI Vison. És enginyera en Telecomunicacions i ha estat, entre d’altres, directiva de Gamesa Siemens (multinacional líder del sector de les turbines d’energia eòlica) i membre del comitè de direcció de diverses empreses. L'experiència amb la malaltia neurodegenerativa de la seva mare, detectada a través de la vista, la va empènyer a iniciar el seu projecte com a emprenedora en l’àmbit de les tecnologies de la visió. 

“És important prendre decisions encara que t’arrisquis a equivocar-te”

10.12.2020

WIVI Vision desenvolupa una tecnologia en 3D basada en intel·ligència artificial i el sistema Watson d’IBM per detectar i millorar les disfuncions visuals tant en infants com en adults. L’eina ajuda l’òptic a avaluar les disfuncions visuals, que són especialment importants en infants que tenen entre 7 i 18 anys.

Per què vas decidir ser emprenedora? 

En el meu cas, va ser per una motivació personal. A la meva mare, amb 50 anys, li van detectar a través dels ulls un problema neurodegeneratiu. La malaltia, que va ser la causa de la seva mort als 60 anys, es va detectar molts anys abans que si s’hagués fet una PET . 

Em va cridar l'atenció la importància de la visió en l’aspecte neural i cognitiu.  A més, vaig veure que hi havia una gran oportunitat en l’àmbit tecnològic i des del punt de vista de negoci, amb el cofundador Juan Carlos Ondategui-Parra, vam veure que podíem ajudar amb la nostra experiència i fer-ho més fàcil per a l’usuari i l'especialista.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Saber adaptar-me a totes les circumstàncies, fins i tot quan la incertesa és molt alta.   El fet de preparar i executar un pla d’acció de la companyia en totes les àrees: comercial, financera, de producte i personal. A més de lluitar per mantenir el talent del nostre equip i saber adaptar-nos per seguir endavant enmig de la pandèmia.    

Quin és el millor consell que t’han donat?

Cerca sempre gent molt bona per al teu equip, en tots els àmbits de l’organització.

Explica’ns una cosa que t’hauria agradat saber abans de crear la companyia 

M’hauria agradat conèixer una mica més l'ecosistema emprenedor, ja que per molta experiència que tinguis, hi ha coses que funcionen diferent. 

Explica’ns una estratègia que utilitzis a la feina i que també sigui útil en altres àmbits de la vida

Prendre decisions encara que hi hagi risc d'equivocar-me i mirar endavant sempre amb una actitud positiva. 

I ara què? Quines fites vols assolir a curt termini?

Vull continuar aprenent de tots i de totes les circumstàncies. Millorar la qualitat de vida de les persones i aconseguir que WIVI sigui un referent en salut visual amb una nova aproximació a l’usuari i a l'especialista. El nostre objectiu és ajudar la gent proporcionant una solució assequible i robusta per millorar les limitacions visuals, acadèmiques, professionals o socials que creen les disfuncions visuals, d’una manera molt divertida i innovadora.