Startup generation
Molomics és una empresa de descobriment de fàrmacs de molècules petites a partir d’una tecnologia patentada que integra la intel·ligència artificial amb intel·ligència humana col·lectiva. Segons la companyia, el fet que les molècules estiguin dissenyades de manera col·laborativa entre màquina i humà fa que els seus candidats a fàrmacs siguin més eficaços i més segurs, augmentant així la taxa d’èxit en el desenvolupament clínic.
Amb 20 anys vaig treballar per a una biotecnològica (Aclara Bioscience) i vaig poder olorar l’entorn de startups que s’estava iniciant a Silicon Valley. Semblava tan potent el que un petit equip pot moure...! Això em va donar la confiança de que és possible fer grans projectes, com desenvolupar un nou medicament, si tens una bona idea i un equip adequat.
Tenir cofundadors fidels altament complementaris, excel·lents en la seva feina, responsables i, el més important, motivats per anar junts durant un llarg viatge. La biotecnologia és un negoci difícil perquè competeixes internacionalment, per la qual cosa l’èxit acostuma a arribar lentament.
Ve de la meva àvia: "La gent que prova i treballa dur no sempre pot tenir mala sort". Crec que molta gent que treballa en startups coneix aquesta situació d’intentar 100 coses perquè 1 d’elles tingui èxit.
La tecnologia és totalment funcional, i cal aprofitar-la tant com sigui possible. Això es tradueix en fer avançar els nostres diferents actius/fàrmacs de Parkinson a la fase preclínica, però també en iniciar col·laboracions, similars a la que ja tenim amb una biotecnològica xinesa d’oncologia.