Esteu aquí

Startup generation

Javier Jiménez
Javier Jiménez

Cofundador i CEO de New Born Solutions

Escollit millor innovador jove del 2016 per la revista MIT Technology d'Espanya, Javier Jiménez ha fet un salt en la seva carrera professional gràcies a New Born Solutions, que va cofundar i dirigeix des del 2015. És enginyer de telecomunicacions per la UPC, MBA per EAE i doctor en enginyeria biomèdica. Té experiència professional en computació, sistemes de comunicacions, automòbils i comunicacions espacials però la seva especialitat i el que li apassiona és la imatge biomèdica.

Javier Jiménez: "Vam crear una empresa per assegurar-nos que generàvem impacte"

27.01.2017

El projecte New Born Solutions, fundat el novembre de 2015, neix amb la voluntat de revolucionar el camp dels dispositius mèdics pel cribratge i la monitorització no invasiva de malalties infeccioses i neurodegeneratives. La start-up està desenvolupant una tecnologia per prevenir la meningitis infantil, Neosonics, que ha rebut el reconeixement del programa d'acceleració IMAGINE IF!, gràcies al qual està rebent assessorament d'experts a nivell mundial.

El dispositiu mèdic utilitza un sistema no invasiu amb ultrasons per comptar els glòbuls blancs de la sang que es troben en el líquid cefaloraquidi sota la fontanel·la del nadó, cosa que permet detectar si es tracta d’una possible meningitis, si cal realitzar una punció lumbar i si s'ha d'activar la medicació. Javier Jiménez és el director general de la companyia.

 

Per què vas voler ser emprenedor? 

Crec que un no vol ser emprenedor. O n'ets o no. Una altra cosa és que tinguis la possibilitat d'emprendre. Jo vaig identificar una necessitat mèdica d'alt impacte i la tecnologia que podia proporcionar una solució, vaig crear un equip i vaig aconseguir finançament per demostrar que la detecció de meningitis infantil de forma no invasiva és possible. Crear una empresa va ser l'evolució natural de tota aquesta feina per assegurar que generàvem l'impacte desitjat, i ho vaig poder fer perquè qui m'envolta professional i personalment em recolza.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara? 

La selecció de les persones que han conformat o conformen l'equip. Em refereixo a totes les persones que han participat en el projecte tant abans com després de crear NBS. Et poden denegar finançament o et pot sortir malament un experiment, però si l'equip té convenciment i un objectiu clar, només pots anar endavant i això transmet molta confiança.

 

Quin és el millor consell que t'han donat? 

Fes un pas enrere. Quan fas un pas enrere veus amb més perspectiva el que tens al davant, pots analitzar millor la situació i prendre millor les decisions.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini? 

Complir amb l'estratègia de finançament definida per continuar amb el desenvolupament tècnic i la validació clínica de la tecnologia per prevenir la meningitis infantil. El fet d'haver estat reconegut com a Innovator Under 35 of 2016 a Espanya per la revista MIT Technology Review i obtenir la segona posició a la competició global IMAGINE IF! de presentació de negocis a Cambridge (Regne Unit) ens ha donat més visibilitat, cosa que ha propiciat un major contacte amb el món inversor.

 

Notícia relacionada: