Esteu aquí

Startup generation

Jesus Purroy Avida Biotech
Jesús Purroy

Fundador d'Àvida Biotech

Doctor en Biologia i PDD a IESE, després d’uns anys com a investigador en biologia molecular Jesús Purroy va ser Director Científic del Parc Científic de Barcelona. Àvida Biotech és la segona startup biotecnològica que cofunda. Ha estat implicat en altres projectes d’emprenedoria com a mentor o consultor. Dedica una part del seu temps a divulgar la ciència en forma de llibres i conferències.

Jesús Purroy: "Cal emprendre projectes ambiciosos, sempre som a temps de fer coses petites"

13.06.2018

Àvida Biotech desenvolupa productes preventius i terapèutics per a malalties infeccioses causades per alguns virus. La tecnologia de base és un antiviral d’ampli espectre que pot donar lloc a vacunes orals no refrigerades. El seu fundador, Jesús Purroy, augura que això permetrà que les vacunes siguin barates i puguin arribar ràpidament a mercats on la barrera del preu impedeix que arribin les vacunes existents. La companyia treballa actualment en malalties desateses i emergents, com el Dengue o el Zika, i vol dedicar-se també a malalties més habituals al nostre entorn, com la grip o la bronquiolitis.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Sempre m’ha interessat l’impacte de la ciència, més que no pas els descobriments. Vaig sortir del laboratori per facilitar que els resultats de la ciència arribessin a la societat en forma de productes o serveis. Això és el que feia al Parc Científic de Barcelona. Després, com a consultor, podia donar un cop de mà en molts projectes, però sempre eren contribucions parcials. Finalment vaig veure que la manera de tenir impacte era creant una empresa per escometre un problema específic. A Àvida Biotech volem canviar la vida de 1.000 milions de persones. Potser hi ha altres maneres de fer-ho, però jo he triat intentar-ho des de l’emprenedoria.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Som una empresa virtual perquè no tenim recursos per tenir instal·lacions pròpies i no sortim de cap centre de recerca. Això ens ha obligat a triar molt bé els nostres proveïdors i col·laboradors, per obtenir el màxim rendiment del capital que vam aixecar a la primer ronda.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

Encara no ho sé. M’han donat molts consells, alguns els he seguit, i cal veure si el resultat serà bo o no. Qui t’aconsella no té mai tota la informació i sovint els consells no es poden aplicar. Més que un consell, m’inspira una idea que he sentit de diverses persones: cal emprendre projectes ambiciosos. Sempre som a temps de fer coses petites.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Necessitem resoldre algunes qüestions tecnològiques abans de llançar una ronda de més d’un milió d’euros. Per això tenim oberta una ronda petita, de 200.000 euros, i amb els resultats que obtinguem amb aquests diners podrem anar a buscar prou fons per deixar de ser virtuals. Els propers sis mesos són caixa o faixa, hem d’aconseguir que cada euro doni resultats.