Esteu aquí

Startup generation

Josep Gatell

CEO de Swan Medical

Enginyer Industrial de formació i amb un MBA per l'IESE, va treballar 25 anys al grup Werfen com a Director General del Grup Hospital i des de 2003 ha tirat endavant diverses empreses de fabricació i/o de distribució relacionades amb el sector mèdic: Nefro-Ión (2003), Cardiolink (2004), Ilerimplant (2005) i Swan Medical (2016).

Josep Gatell: “Emprendre és viure el dia a dia sense opció a l’avorriment”

08.01.2019

Swan Medical fabrica un dispositiu estèril d’un sol ús que serveix per millorar la il·luminació de zones de difícil accés o amb ombres del camp quirúrgic, sovint insuficient. És un anell de LED sobre una base cilíndrica flexible que permet introduir fàcilment la punta de la majoria d’instruments quirúrgics, de manera que la llum queda a 2-3 centímetres de la zona d’intervenció, oferint una visió impossible amb la resta solucions que ofereix el mercat. La idea, sorgida de dos cirurgians de Can Ruti amb el suport de l’Institut Germans Trias i Pujol, dona resposta a la necessitat que es té en moltes cirurgies obertes de veure-hi més i millor. Així, destaca Josep Gatell, es redueix l’angoixa d’operar sense una visió correcta, garantint més precisió en la feina del cirurgià i eliminant alguns dels riscos de les intervencions.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Emprendre un nou projecte és com començar un viatge que no saps ben bé on et portarà. Sobretot és il·lusionant perquè et permet descobrir escenaris desconeguts, alguns frustrants i d'altres magnífics. És viure el dia a dia amb més intensitat, sense cap opció a l'avorriment.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Envoltar-me de gent valuosa i fer-los ser protagonistes.

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

No et jubilis mentre tinguis un mínim d’energia!

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Seguir treballant en la expansió internacional de Swan Medical i incorporar un segon producte innovador.