Esteu aquí

Startup generation

pau_rodriguez_ok.jpg
Pau Rodríguez

CEO de MeThinks AI

Pau Rodríguez és el CEO de MethinksAI, startup fundada el 2016 i amb seu al Pier01. És enginyer industrial i té un MBA per la SDA Bocconi School of Management. És membre del Capítol espanyol del Club de Roma, una organització que treballa per trobar solucions als reptes de la humanitat. Pau ha estat també jugador de rugbi: “Allò bo que té aquest esport és que tothom té perfils diferents, es treballa en equip i és important confiar en la feina dels teus companys… És semblant al món de l’emprenedoria.”

 

“M’apassiona poder compartir una visió i fer que les coses passin”

12.01.2021

Methinks AI té l’objectiu de facilitar l’accés universal als tractaments d’ictus. La seva solució, un software d’imatge mèdica que es basa en intel·ligència artificial, permet diagnosticar un ictus de manera ràpida amb un simple TAC (sense necessitat de contrast i disponible en qualsevol hospital del món), de tal manera que es pot accelerar el tractament al pacient i guanyar un temps preciós per millorar el seu pronòstic.

Per què vas decidir fer-te emprenedor?

M’apassiona poder compartir una visió i fer que les coses passin. 
Durant tota la meva vida sempre he intentat aprendre del meu entorn per ser un bon professional. Posar-me en situacions cada cop més complexes i adquirir eines per afrontar-les. Emprendre, sense dubte et porta al límit en tot els nivells i et permet focalitzar-te en allò que creus que té més impacte.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Unir-me al projecte Methinks, que va fundar en Cristian Martí, i que tenia el suport incondicional d’en Carlos Crespo. 

Després del meu MBA i d'un parell d'anys a una startup italiana del sector biotecnològic, vaig decidir tornar a Barcelona i buscar un projecte punter en l'àmbit de salut. Per mi era important ser soci d’una empresa que resolgués un gran problema sanitari, que tingués una forta base tecnològica i on pogués aplicar les meves habilitats per dur-la endavant.

Quin és el millor consell que t’han donat mai?

Ser empàtic. Tothom intenta fer les coses el millor que sap, i tot té un sentit. Entendre el punt de vista de l’altre ajuda a resoldre molts problemes i a tirar endavant els projectes.

Què t’hauria agradat saber abans de començar l'aventura?

Com seria d'exigent psicològicament. A priori, pensava que com que el nostre projecte tenia sentit, les coses serien relativament senzilles. Però no només cal això. És fonamental gestionar emocionalment les adversitats, els temps i les necessitats del teu equip i de l'entorn.

Explica’ns una estratègia que utilitzis a la feina que també sigui útil per a altres àmbits de la vida.

L'autoconeixement, tant individual com col·lectiu. Crec que és important saber les habilitats i fortaleses de cadascú i com utilitzar-les com a equip. Per a mi, més enllà del benefici econòmic, l'empresa també és un lloc on millorar en tots els àmbits. 

I ara què? Quines fites vols aconseguir a curt termini?

Passar el procés regulador als Estats Units i a la Unió Europea. Acabem d'iniciar el procés i, tot i que és un gran repte, crec que tenim un gran equip per aconseguir-ho.