Esteu aquí

Startup generation

Núria Amigó
Núria Amigó

Co-fundadora i CEO de Biosfer Teslab

Conjuntament amb Roger Mallol i els professors Xavier Correig i Lluís Masana, Núria Amigó va constituir Biosfer Teslab al 2013 per comercialitzar tests diagnòstics in-vitro per a la millor caracterització del risc cardiovascular i salut metabòlica, recerca sorgida de la tesi doctoral dels dos co-fundadors. Llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Biofísica (UB) i doctora en bioenginyeria per la Universitat Rovira i Virgili (URV), actualment completa la seva formació emprenedora amb un MBA a EAE Business School. Dirigeix la companyia des de 2015.

Núria Amigó: "Fundar una 'spinoff' era una de les maneres més boniques de fer arribar la nostra ciència a la societat"

11.12.2017

Biosfer Teslab desenvolupa proves de diagnòstic in vitro per a la millora de l’avaluació del risc cardiovascular en pacients d’alt risc. Nascuda al 2013 com una spinoff de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), la companyia ofereix un primer producte al mercat: Liposcale, un test avançat de lipoproteïnes desenvolupat en el marc de les tesis de dos estudiants de doctorat de la URV, la Núria Amigó i el Roger Mallol. Amigó ha vist com la seva tesi es convertia en empresa, i des del 2015 dirigeix la companyia amb la il·lusió de fer arribar al pacient final la seva recerca.

Per què vas voler ser emprenedora?

No va ser exactament una decisió conscient: constituir Biosfer va ser un repte al qual no podia renunciar. Un repte intel·lectual, professional i personal; una oportunitat molt valuosa per aprendre d’àmbits dels quals mai hauria imaginat que podrien interessar-me tant! Tinc quatre germans economistes i, des d’un entorn bàsicament científic, les seves converses m’havien semblat sempre alienes; fins que he entès que una de les maneres més boniques de fer arribar la ciència a la societat és precisament a través de projectes mixts i de transferència, que cristal·litzen conceptes en realitats.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

A nivell personal, perdre la por a l’abandonament de la carrera acadèmica. En l’àmbit professional, construir un bon equip humà, alineat i cohesionat tant internament com externament; així com trobar un soci industrial amb molt més coneixement que nosaltres de tot allò que no té a veure amb la tecnologia: l’accés al mercat, requisits legals en l’àmbit de dispositius mèdics, la xarxa de vendes, màrqueting, finances, etc.

Quin és el millor consell que t’han donat?

No sé si és el millor consell que m’han donat, però potser un dels consells més útils en relació a Biosfer: durant la fase de conceptualització del projecte, recordo el consell que ens deia que fóssim sincers amb el que volíem esdevenir com a empresa, que seguíssim els nostres desitjos de cara al futur.

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Una de les coses que desitjo és que l’equip humà continuï -continuem- gaudint del que fem, no perdre les ganes de continuar aprenent i innovant, d’apostar pel desenvolupament, de ser molt actius en col·laboracions de recerca; que no perdem l’agilitat, la creativitat (necessària!!) i les ganes dels projectes que comencen, que no perdem l’essència comuna de les spinoff i startup.