Esteu aquí

Startup generation

Oscar Flores
Oscar Flores

Co-fundador i CEO de Made of Genes

Oscar Flores és enginyer informàtic per la UPC i va fer el Doctorat en Biomedicina entre l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) i el Barcelona Supercomputing Center (BSC) abans de cursar un Executive MBA a ESADE. A l’escola de negocis va sorgir Made of Genes, de la qual és CEO i co-fundador juntament amb Miquel Bru. “Sempre m’ha agradat la informàtica i crec que és genial poder-la aplicar directament a millorar la vida de les persones”, destaca. 

Oscar Flores: “No volem una empresa per anar tirant: o causem impacte o morim en l’intent”

18.09.2017

Made of Genes es dedica a la genòmica transaccional, ajudant a particulars i empreses a obtenir, emmagatzemar, moure, gestionar i analitzar dades genètiques i biomèdiques de forma segura i legal. El seu objectiu: “Que tots tinguem la seqüencia del nostre genoma a la butxaca i el puguem fer servir cada cop que anem al metge”, resumeix Oscar Flores, co-fundador i CEO de l’empresa. L’any 2016 va estar distingit per MIT Tech review com un dels millors innovadors menors de 35 anys.

Per què vas voler ser emprenedor?

Mai m’ho havia plantejat abans! Made of Genes va néixer com un projecte final de màster a l’escola de negocis on feia el meu Executive MBA: vam veure que era massa bo per deixar-lo escapar. També hi van contribuir l’impàs professional que ve forçosament després del doctorat i el fet que vam coincidir un grup de persones extraordinàries il·lusionades amb el projecte. Tots aquests detonants ens van fer tirar-nos a la piscina.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Des del principi hem tingut clar una cosa: volíem que Made of Genes fos un èxit o un fracàs, però no mitges tintes. Es a dir, no volem un negoci per “anar tirant” sinó que volem causar un impacte real a la societat en el menor temps possible... o que l’empresa mori en l’intent. Vam fer un all in que de moment sembla que ha valgut molt la pena.

 Quin és el millor consell que t'han donat?

 “Under-promise, over-deliver”, és a dir, que els resultats han de superar les expectatives. Potser no és important a curt termini, però a la llarga la confiança i la professionalitat tant amb clients com amb treballadors i altres grups d’interès és un element clau per a qualsevol empresa.   

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Tenim projectes realment apassionants sobre la taula. D’alguns no puc donar detalls encara, però crec que se’n sentirà a parlar molt. Altres ja han sortit a la premsa, com el projecte que tenim entre mans per muntar un banc nacional de genomes a Dubai. Crec que tot just estem entrant a l’època daurada de la genòmica, la medicina personalitzada i els nous reptes que venen amb elles.