Startup generation
"És com un Google Maps per al cervell". Així és com Paulo Rodrigues defineix la seva start-up Mint Labs. Aquest jove emprenedor va crear un software d'anàlisi al núvol que converteix imatges neurològiques en mapes del cervell en 3D que poden ser manipulades a temps real. La plataforma, anomenada CloundN, processa aquestes imatges cerebrals mitjançant diverses tècniques de ressonància magnètica i ajuda els especialistes a millorar els diagnòstics i els tractaments per pacients amb malalties neurològiques.
Mint Labs, amb oficines a Barcelona i Boston, va ser finalista dels Premis EmprenedorXXI del 2015 i va ser seleccionada com una de les quatre start-up per participar a la primera edició de Grants4Apps Coworking Barcelona de Bayer. Aquest programa dona l'oportunitat a emprenedors de fer sessions de mentoring i coaching personalitzades.
Sempre he estat entre el món acadèmic i la indústria, però mai molt assentat en cap dels dos àmbits. Mentre feia el doctorat, estàvem creant uns algoritmes per mapejar i visualitzar el cervell molt potents, però no podien arribar prou ràpid als usuaris i doctors. La idea va arribar llavors, i juntament amb Vesna Prchkovska, l'altra cofundadora, que tenia les mateixes frustracions que jo, vam crear Mint Labs amb l'objectiu d'accelerar la recerca.
Diria que ha estat intentar tenir més presència a Estats Units. Tot i que el que fem és innovador i té molt potencial, els inversors a Catalunya (i Europa) són més reticents a les grans idees. Aquí aquestes coses són lentes, però a Estats Units hi ha una altra mentalitat i, sí, també un grup major d'inversors.
Crec que la millor actitud és seguir sempre endavant (però no ser inflexible).
L'objectiu a curt termini és aconseguir que més centres de recerca utilitzin la plataforma. Amb això esperem que la nostra base de dades creixi de 200.000 escàners cerebrals a 1 milió en menys d'un any.