Esteu aquí

Startup generation

Ricardo Veiga
Ricardo Veiga

CTO d’Xkelet

Llicenciat tècnic d’infermeria, el Ricardo sempre ha treballat en l'àmbit mèdic generant equips de treball en diferents àrees hospitalàries del departament d’oftalmologia i a quiròfan. Ha fet el salt a l’emprenedoria amb Xkelet, però també és CEO de la companyia Business-Bio.

Ricardo Veiga: "Els equips més encertats són aquells que han creat una major sensació de pertinença"

27.09.2016

Una caiguda en moto i una fractura de cama van ser els ingredients per cuinar Xkelet. En Ricardo Veiga, CTO d’Xkelet, va patir un accident que li va produir una fractura de cama que el va deixar immobilitzat i amb les molèsties típiques del guix durant 2 mesos. Més tard fundava l’start-up Xkelet amb el seu soci Jordi Tura. Han aconseguit crear una fèrula impresa en 3D per immobilitzacions post-traumàtiques i terapèutiques que és útil en el 80% de les fractures més freqüents.

A Xkelet creuen que la Ortesi no ha de ser una mala paraula, i que hi ha bellesa en cada producte que produeixen. Els seus dissenys canvien per ser tan únics com cada persona i així ajudar a les necessitats bàsiques del pacient en el seu dia a dia: la higiene, la comoditat i la mobilitat.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

He treballat durant molts anys a la sanitat privada per diferents empreses i al final he acabat desenvolupant aquesta capacitat de realitzar projectes propis. Quan va sorgir la idea d’Xkelet, sabia que finalment necessitaríem crear una empresa, ja que això és essencial per poder arribar al finançament, al sector i als recursos d’equip humà que feien falta per tirar endavant el projecte.

 

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Abans de fundar la companyia necessitàvem saber si realment el nostre camí era el correcte. La decisió més difícil va ser formar un equip de treball involucrant enginyers, desenvolupadors i metges, amb els costos que això comporta, per valorar que el projecte i el temps invertit obtindria beneficis.

Tinc un lema que si es compleix en qualsevol companyia és la part més meravellosa del treball en equip "Els equips més encertats són aquells que demostren el major compromís amb els seus integrants. Són els que han creat una major sensació de pertinença".

 

Quin és el millor consell que t'han donat?

El millor consell que he rebut durant aquests anys és tenir paciència i comprendre les necessitats dels grups de treball i de les persones que els integren.

 

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Xkelet ha finalitzat el seu primer producte (immobilització antebranqui palmar) amb el desenvolupament de hardware i software. Ara tenim previst sortir al mercat el 2017. Ja hem realitzat els tràmits d'ingrés del producte a l'AEMPS per finals del 2016 i durant el quart trimestre d'aquest any realitzarem –en mútues i consultes de medicina privada– els primers assajos clínics per consolidar l'estat de la tècnica i sortir al mercat oficialment.