Esteu aquí

Startup generation

Silvia Raga

CEO de DyCare

"He estat una apassionada del sector salut des de petita", reconeix Silvia Raga, CEO d'DyCare. Després de graduar-se en Enginyeria Biomèdica al Politècnic di Torino (Itàlia), va completar la seva formació amb un MBA a EAE Business School. Compta amb més de 8 anys d'experiència en el sector de dispositius mèdics, tant en l'entorn hospitalari i acadèmic com en empreses privades. El 2004 es va incorporar a DyCare, companyia que dissenya wearables que revolucionen el procés de rehabilitació de pacients amb problemes musculoesquelètics. Dirigeix la companyia des de 2015.

Silvia Raga: "La vida és massa curta per tenir la feina equivocada"

14.11.2017

DyCare es dedica a desenvolupar solucions tecnològiques per millorar el control i tractament de pacients que pateixen problemes musculo esquelètics. ¿La clau? "La integració de la tecnologia wearable per al seu ús en l'àmbit mèdic", destaca Silvia Raga, CEO de l'empresa. La companyia innova en el sector de la rehabilitació amb dispositius mèdics perquè fisioterapeutes, metges rehabilitadors i traumatòlegs millorin el diagnòstic, seguiment i avaluació dels trastorns de mobilitat dels seus pacients.

Per què vas voler ser emprenedora?

Sempre he pensat que la vida és massa curta com per tenir la feina equivocada. Per a mi, emprendre sempre ha estat una forma de tractar de crear valor, solucionar problemes, satisfer necessitats i transformar positivament el nostre entorn, però sobretot em va atraure la idea de tenir un lloc on pogués aconseguir els meus propis somnis, idees i objectius.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Totes les decisions que prenc per a la meva empresa són importants i estratègiques: no hi ha un sol minut en el que no pensi en l'impacte que puguin tenir sobre la companyia i el meu equip. Potser la més important va ser la que vam prendre quan vam fer la nostra primera ronda d'inversió i vam triar socis estratègics amb gran prestigi en el sector mèdic de la rehabilitació física. Sense dubte el temps i la dedicació que vaig dedicar a aquesta fase de la meva empresa ha estat una de les més importants.

 Quin és el millor consell que t'han donat?

Un gran amic sempre em repetia: "Pensa sempre en gran, però comença petit". Quan comences a emprendre tot sembla complex i complicat i és molt fàcil perdre't en el camí, però sempre m'ajuda recordar que tots els grans èxits s'assoleixen amb petites accions.

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

Al febrer de 2017 vam llançar el nostre primer producte al mercat, Lynx, un nou sistema d'anàlisi del moviment. El meu objectiu és consolidar les vendes a Espanya i obrir-nos als mercats europeu. Paral·lelament seguim amb el desenvolupament de ReHub, la primera solució de teràpies digitals que ens obrirà al gran mercat de la tele-rehabilitació. És un projecte molt ambiciós amb què pretenem posicionar-nos com a empresa líder en el sector de la rehabilitació.