Esteu aquí

Startup generation

Yassine mimetis
Yassine Maazouz

Director tècnic (CTO) i cofundador de Mimetis

Després de llicenciar-se en enginyeria de materials a la EEIGM (França) i l'ETSEIB-UPC (Catalunya), Yassine va passar 6 mesos a la Universitat de Minnesota. Poc després va començar la seva tesi doctoral a la UPC en el grup de Biomaterials, Biomecànica i Enginyeria de Teixits sobre impressió 3D de biomaterials per a aplicacions de regeneració de teixits durs, fet que el va portar finalment a ser cofundador i director tècnic de Mimetis.

Yassine Maazouz: "Estava convençut del valor de la tecnologia que desenvolupem i vaig voler participar en l'aventura"

05.11.2015

L'empresa Mimetis, una spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), va ser fundada per Yassine Maazouz i David Pastorino el 2013 amb l'objectiu de dissenyar i fabricar biomaterials per a la regeneració del teixit ossi. Inspirats per la natura, Mimetis fabrica dispositius mèdics fets de materials sintètics que substitueixen els empelts ossis complint a la perfecció amb els requeriments biològics inherents a la regeneració òssia. Aquesta spin-off vol transformar el coneixement en solucions prometedores i productes adaptats, atractius i competitius, resolent els problemes del pacient i complint amb els requisits clínics del cirurgià.

 

Per què vas voler ser emprenedor?

Vaig voler emprendre perquè estava i estic convençut del valor de la tecnologia que desenvolupem i per tant vaig voler ser partícep amb David Pastorino -actual CEO de Mimetis- en aquesta aventura. A més, el món dels negocis era desconegut per mi i representava un nou repte, i això és excitant.

Quina ha estat la decisió estratègica més important que has pres fins ara?

Primer, aquestes decisions les prenem entre el David Pastorino i jo. Les més importants diria que són dues. D'una banda, l'elecció del recorregut regulador per al nostre primer producte; i de l'altra, la selecció dels nostres socis.

Quin és el millor consell que t'han donat?

Possiblement sigui el de no separar l'estratègia regulatòria de l'estratègia de l'empresa. Un altre consell important que m'han donat és el de no infravalorar les necessitats de finançament.

I ara què? Quines fites t'has marcat assolir a curt termini?

A curt termini vull que el nostre primer producte obtingui la marca CE aquest any i que pugui demostrar que els biomaterials biomimètics són la nova generació de substituts d'empelts ossis.