Esteu aquí

Reportatges

Women's Cancer
23.02.2018

Cada any, tres milions i mig de dones a tot el món moren a causa d'un càncer, de les quals sis mil sis viuen a Catalunya. Alguns d'aquests tumors només es produeixen en elles, com els d'ovari o coll uterí. Investigadors de tot el món es van reunir a B·Debate per debatre sobre els factors clau del càncer de dones.

 

BioRegion2017_lessonslearned
29.01.2018

Publicacions a les millors revistes, rondes d'inversió, llicències, fires de referència a Barcelona... 2017 va estar ple de bones notícies per a la BioRegió de Catalunya. L’adéu a l’EMA i la inestabilitat política van posar-hi el contrapunt agredolç. Què podem aprendre d'aquests èxits i fracassos? Des de l'àmbit de la recerca, l'empresa i la gestió, alguns dels seus protagonistes en fan balanç.

BIO Europe Spring 2017
20.12.2017

Estudis d’avantguarda a les millors publicacions científiques internacionals, rondes d’inversió, llicències, BIO Europe Spring a Barcelona… malgrat l’adéu a l’EMA i la inestabilitat política del darrer trimestre, el sector català de les ciències de la vida i de la salut ha mantingut enguany el seu paper d’ecosistema de referència internacional.

B·Debate Integrative Societies and Disability
04.12.2017

Segons l'OMS, més de 1.000 milions de persones pateixen algun tipus de discapacitat. L'evolució de les ciutats i l'aparició global de les tecnologies de la informació ofereixen noves oportunitats per la seva integració, però també dificultats que cal identificar i superar. Experts mundials es van reunir a B·Debate per promoure el debat científic sobre la matèria.

 

ERC researchers
29.11.2017

Els ajuts competitius de l’European Research Council distingeixen des de l’any 2007 l’excel·lència investigadora a Europa. Des de llavors, Catalunya n’ha obtingut 261, dels quals 77 en ciències de la vida i de la salut: la segona posició entre els països de la Unió Europea en nombre d'ajuts per milió d'habitants. A la darrera convocatòria, 3 projectes de la BioRegió van obtenir ERC Starting Grants: els seus líders ens els presenten.

Sinopsi B·Debate Natural Selection in humans
03.11.2017

Si la selecció natural és el mecanisme bàsic de l'evolució proposada per Darwin, i si els éssers humans estem profundament immersos en el que anomenem cultura, la pregunta és: seguim evolucionant? Per donar resposta a aquesta pregunta, alguns dels millors experts internacinals en el tema es van reunir convocats per B·Debate.