Esteu aquí

Reportatges

B·Debate Mechanisms of epigenetics: in sickness in health
23.04.2018

La informació genètica es troba codificada en l'ADN, al qual metafòricament es coneix com un llibre d'instruccions. Encara es desconeixen bona part d'aquests mecanismes, però la seva importància és tan radical que alteracions del sistema donen lloc a nombrosos i greus problemes . Experts mundials es reuneixen al B·Debate per discutir alguns dels més recents i importants avenços.

 

consells boston emprenedors biocat cimit craash barcelona
23.04.2018

Qui pagarà pel meu producte? Qui el pot matar? Com m’apropo als inversors? Què passa si fracasso? Experts de CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món, comparteixen algunes de les lliçons apreses durant 15 anys accelerant més de 600 projectes de healthtech.

 

ERC Advanced Grants Catalunya Biocat
18.04.2018

Projectes de l'ICFO, l'IRB Barcelona i l'ISGlobal han estat seleccionats en la darrera convocatòria d’ajuts Advanced Grants del Consell Europeu de Recerca (ERC per les seves sigles en anglès). Catalunya hi ha obtingut el 3,6% dels ajuts en ciències de la vida, superant països com Bèlgica o Holanda.

Dones emprenedores salut Biocat
27.03.2018

El 28% de les empreses biomèdiques catalanes estan creades o dirigides per una dona, i el percentatge arriba al 46% entre les startups creades els dos darrers anys. 11 emprenedores del sector expliquen la seva experiència i animen a visibilitzar casos com els seus per animar altres científiques a seguir el seu exemple.

Bioengineering for Healthy Ageing. Adding Life to Years
06.03.2018

Les persones grans pateixen més malalties que la resta de la població. I, a més, són amb freqüència malalties cròniques i molt discapacitants. En aquest context, la bioenginyeria pot oferir moltes solucions en diferents àrees. Investigadors de tot el món es van reunir a B·Debate per debatre sobre el paper de la bioenginyeria en l'envelliment actiu.

Women's Cancer
23.02.2018

Cada any, tres milions i mig de dones a tot el món moren a causa d'un càncer, de les quals sis mil sis viuen a Catalunya. Alguns d'aquests tumors només es produeixen en elles, com els d'ovari o coll uterí. Investigadors de tot el món es van reunir a B·Debate per debatre sobre els factors clau del càncer de dones.