BIO Washington 2011

Delegació catalana a BIO Washington 2011, la principal convenció biotecnològica internacional
Del 27 al 30 de juny de 2011 al Walter E. Washington Convention Center (Estats Units)

La trobada mundial més important del sector biotecnològic s'ha celebrat aquest any, del 27 al 30 de juny, a Washington DC, la capital dels Estats Units, i un dels nuclis en ciències de la vida que més ha crescut en aquest país els darrers anys.

Vídeo TN Migdia de TV3, 29/6/2011 

Vídeo TN Vespre de TV3, 29/6/2011

Les oportunitats de la localització d’aquesta edició de la BIO International Convention són tant de l’àmbit pròpiament biotec i farma com del polític. La zona de Washington (el Greater Washington, que inclou àrees dels estats de Virgínia i Maryland) destaca per tenir un dels nivells més alts de finançament de capital risc dels Estats Units i un important creixement pel que fa a empreses biotecnològiques. En gran mesura això es deu als ajuts específics per a start-up, una immillorable base d’R+D i disposar del nivell més alt de finançament acadèmic dels Estats Units, segons dades de la National Science Foundation (2008). Per exemple, Virgínia té vora 200 empreses relacionades amb el sector, de les quals unes 90 són biotec.

Per cinquè any consecutiu, Biocat ha coordinat la participació catalana a la BIO. Les 42 empreses (27 amb estand) i les 17 institucions de recerca que han format part de la delegació catalana han ocupat el pavelló de la BioRegió de Catalunya, que, de nou, ha representat el 50% de tot l’Estat espanyol.

Les empreses catalanes que han confirmat la seva presència són principalment biotecnològiques, tot i que també n’hi ha de farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de suport al sector. L’objectiu comú és clar: estar al principal aparador internacional biotec i farma. I el fet de fer-ho en una acció coordinada per les diferents institucions impulsores –ICEX, Genoma España i Biocat–, fa que la participació sigui molt atractiva econòmicament i també en organització.

La BIO en xifres:

  • Més de 60 pavellons i 1.700 companyies
  • Més de 15.000 professionals de 49 estats i 65 països
  • Més de 17.000 reunions de partenariat, xifra rècord fins al moment
  • Més de 125 sessions distribuïdes en 14 tracks, 1.000 ponències, 5 plenary sessions (entre les quals, les presentacions dels informes anuals d’Ernst&Young, Burrill i Worldview2011) i 2 ponències d’alt nivell (una d’elles a càrrec de Tony Blair, exprimer ministre del Regne Unit)

 En el track International Case Studies s’ha inclòs la sessió Spain’s R+D Facilities, the Driving Force of an Innovation System on hi ha participat la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell, el dia 29 de juny a les 9.30h a la sala 145B.

Empreses i institucions catalanes a la BIO 2011

Documentació d'interès:

Actes de networking dels nostres socis internacionals:

Missió virtual amb empreses d'Ontàrio:

Race Catalonia (Monday, 27th June - 7:30am - The Normandy Hotel)


Notícies relacionades:

Edicions anteriors: Chicago 2010 | Atlanta 2009 | San Diego 2008 | Boston 2007