Pasar al contenido principal

"Conèixer tècniques de gestió sempre és molt útil, però cal que el gestor tingui mà esquerra perquè el projecte sigui un èxit". Aquesta és una de les recomanacions que Laurentiu Neamtu, director Tècnic de l'empresa Quantech ATZ i professor a La Salle Business Engineering School, va suggerir als assistents de la quarta jornada del programa formatiu Biocàpsules impulsat per Biocat, que es va fer ahir al Museu Colet de Barcelona. La sessió, titulada Gestió de projectes, va servir als assistents per conèixer totes les eines que tenen a l'abast per gestionar l'equip humà que hi ha darrere d'un projecte científic.

Laurentiu Neamtu va destacar la importància d'escollir l'equip adequat i "mantenir-lo motivat per tal d'assolir els objectius del projecte" i de la comunicació "perquè les coses quedin clares amb el partner i amb l'equip de treball", donada la diversitat de situacions conflictives que poden aparèixer com "la priorització de tasques, la falta d'informació respecte els objectius, la manca de recursos econòmics, entre d'altres".

La sessió va tractar continguts teòrics, com les eines per planificar les fases del projecte i els recursos i les tècniques d'anàlisi dels riscos existents a l'hora de prendre decisions, i casos pràctics. En aquest sentit, Minerva Elias i Franquesa, una de les assistents que treballa com a project manager a Oryzon Genomics, va valorar especialment "la visió global aportada" i el fet de "conèixer eines soft i hard per afrontar els problemes que es poden presentar en el dia a dia d'un projecte".

Propera Biocàpsula: Gestió estratègica de la propietat intel·lectual

La propera sessió de Biocàpsules durà per títol Gestió estratègica de la propietat intel·lectual i tindrà lloc el proper 26 de novembre al Museu Colet de Barcelona. L'última sessió del programa formatiu Biocàpsules estarà impartida per Lluís Ruíz-Ávila, soci fundador i conseller delegat de Janus Developments, i Xavier Vallvé, responsable de la Unitat de Patents de la Universitat Autònoma de Barcelona.

> Galeria de fotos (Flickr)
> Inscriu-te

> Més informació: http://biocapsules.biocat.cat/ca

> Veure vídeo Biocàpsula Gestió estratègica de la propietat intel·lectual (Nou!)
> Veure vídeo Biocàpsula Desenvolupament de negoci

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.