Pasar al contenido principal

L'Ajuntament de Reus rebrà una subvenció de 905.662,86 euros per construir el Centre per a Bioempreses, dels que 603.775,24 els aporta el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) i 301.887,62 euros la Diputació de Tarragona. El projecte està pressupostat per més de dos milions d'euros, de manera que la resta del finançament el cobrirà la societat pública Redessa.

El Centre per a Bioempreses serà una incubadora d'empreses biotecnològiques relacionades amb els àmbits de la nutrició i la salut, donada la seva vinculació amb el Parc Tecnològic del Camp (Tecnoparc). Tindrà la missió de potenciar i facilitar la recerca i el desenvolupament de projectes empresarials en aquest sector altament competitiu i innovador, a través d'un sistema d'incubació específic pensat per a les empreses que ja hagin superat la fase d'incubació al Centre R+D+I de Nutrició i Salut que gestiona la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que afrontin una fase d'expansió i, també, per als nous bioemprenedors.

Els serveis que oferirà són serveis generals i serveis de valor afegit. El primer bloc engloba despatxos i laboratoris d'incubació, sales de reunions i de conferències, xarxa de comunicacions, seguretat i serveis bàsics de subministraments. El segon agrupa serveis cientificotecnològics, de suport a la R+D+I i de desenvolupament empresarial.

El Centre per a Bioempreses s'ubicarà en un terreny de titularitat de la URV sobre el que Redessa té concedit un dret de superfície durant 50 anys. El terreny es troba dins de l'espai del Tecnoparc, concretament a la zona del campus universitari on es concentra l'activitat científica del parc. Formarà part del conjunt d'equipaments que actualment s'estan construint al parc tecnològic:


  • Hospital Universitari. Està previst que obri les portes el segon semestre de 2010. Amb 86.000 metres quadrats -serà tres vegades més gran que l'actual- i 120 milions d'euros d'inversió és el projecte més ambiciós que s'ha fet mai a la ciutat i neix amb la voluntat de ser un model d'excel·lència assistencial.

  • Edifici Tecnoparc. Ha d'acollir la seu i les instal·lacions de diverses entitats i institucions econòmiques: el nou palau de fires i congressos, un centre de serveis de la Cambra de Comerç de Reus, el complex empresarial Tecnoredessa i un centre de producció audiovisual.

  • Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament (CEPID). Està pensat com una infraestructura facilitadora de l'activitat empresarial vinculada al sector de l'alimentació, la biotecnologia i les noves tecnologies sanitàries. Ha de consolidar el creixement de companyies que han superat la fase d'incubació al Centre per a Bioempreses i allotjar les unitats d'R+D d'empreses que necessiten serveis de proximitat amb la universitat i altres infraestructures de recerca.

Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.