El passat 30 de setembre Biocat va participar en la signatura d'un acord entre el Patronat Catalunya Món (PCM) -entitat depenent de la Generalitat de Catalunya per a accions d'internacionalització- i la Universitat de Stanford, a San Francisco (Califòrnia, EUA).
El conveni, que contempla l'obertura d'un observatori català en aquesta universitat, proporciona un marc institucional a les potencials col·laboracions entre les comunitats científiques de les entitats de recerca catalanes i els investigadors d'aquesta universitat. El president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, es va entrevistar amb el rector de Stanford, John W. Etchemendy -a la imatge apareix entre Balcells i la secretària general del PCM i viceconsellera d'Afers Exteriors de la Generalitat, Roser Clavell-, moment en que es van acordar les accions que han d'obrir portes a futures col·laboracions en matèria d'humanitats i ciències de la vida.
Manel Balcells es va reunir amb els responsables dels programes de càncer, de cèl·lules mare i de salut pública de la Universitat de Stanford (la seva Facultat de Medicina de és una de les més reconegudes dels Estats Units). Precisament, Biocat i Stanford organitzaran activitats conjuntes (informes, workshops i intercanvis d'investigadors) entorn a aquests tres camps, a l'empara de l'observatori català que s'hi ha establert. El resultat que s'espera obtenir és la generació d'ideesi projectes conjunts.
Aquesta acció s'emmarca en un viatge de benchmarking que el president de la Comissió Executiva de Biocat ha fet als Estats Units i que també ha inclòs reunions a Chicago amb Siemens Healthcare, empresa líder en tecnologies mèdiques; a San Francisco amb el Departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de San José, capital de Silicon Valley; al San José BioCenter i a Bay Bio, entitat homòloga a Biocat a la badia de San Francisco, un dels punts més actius de tot el món en matèria d'emprenedoria. L'objectiu de les reunions va ser conèixer d'a prop models i estratègies pioners i establir col·laboracions que poden ajudar a la BioRegió de Catalunya a consolidar el seu sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques.
Subscríbete a nuestras newsletters
Todas las novedades de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu bandeja de entrada.