Pasar al contenido principal

Crear un entorn social més procliu a l'activitat científica, al desenvolupament tecnològic i a la innovació, és un dels principals eixos de treball del Ministeri de Ciència i Innovació. I per complir-lo, la ministra Cristina Garmendia, ha presentat el nou programa de Cultura Científica i de la Innovació, que comptarà amb 13 milions d'euros el 2009. Amb aquesta actuació, el Govern espanyol destina una quantitat que no s’havia assolit mai en aquest àmbit, la qual cosa suposa un increment del 18% dels fons per a divulgació.

L'entitat que té encomanada la promoció de la cultura científica i de la innovació és la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). La FECYT tindrà el repte de convertir-se en un referent de la informació científica, integrant amb les seves actuacions tres aspectes fonamentals: la divulgació i comunicació de la ciència a través d'accions que assoleixin el major impacte social mediàtic; la gestió de la informació científica que proporcioni un valor afegit a la comunitat investigadora; i el desenvolupament d'indicadors sobre l’R+D+I, a fi d'actuar com a caixa de ressonància de les actuacions d’R+D+I a la societat".

Noves estructures i consolidació de les antigues

El programa establirà noves iniciatives com l'Observatori de la Innovació i el Coneixement, amb un finançament de 600.000 euros, per passar comptes sobre l'impacte de les polítiques d’R+D+I del Ministeri de Ciència i Innovació i adequar les activitats del departament a les necessitats dels investigadors i de les empreses; o la “Red Futuro”, un pla per promocionar les vocacions científiques entre joves a través del suport en tasques docents i per projectar una visió atractiva i dinàmica de la ciència i la innovació.

Un altre dels objectius del Ministeri és consolidar les estructures posades en marxa durant la passada legislatura. És el cas del Servei d'Informació de Notícies Científiques (SINC), les Unitats de Cultura Científica (UCC+i) o la Xarxa de Museus de Ciència i Tecnologia, el node central del qual, el Museu Nacional de Ciència i Tecnologia -que obrirà la seva seu de La Corunya el 2011- té 2,5 milions d'euros el 2009, un 40% més que l'any passat.

Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.