Pasar al contenido principal

Avui 16 d’octubre ha tingut lloc la Reunió de Patronat de Biocat, presidida pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. Entre els temes tractats en la reunió destaca la intenció de donar impuls al projecte de creació d’un Centre Nacional d'Anàlisi Genòmica a Catalunya. Aquesta proposta de Biocat, que compta amb el recolzament d’empreses i investigadors del sector biomèdic de Catalunya, representaria un actiu únic a tot l’Estat, al servei de la recerca pública i privada.

El futur de la salut humana es perfila al voltant de la medicina personalitzada, basada en la recerca que possibilita el coneixement del genoma humà. Catalunya disposa d’investigadors de primer ordre en aquest àmbit, però necessita inversió en equipament punter que proporcioni l’entorn adequat al desenvolupament de nous instruments al servei de la biomedicina, eines que permetran avaluar la progressió d’un tumor i la resposta al tractament, entre d’altres possibilitats fascinants. I no tan sols en l’àmbit de la salut. Una plataforma d’aquest tipus és també clau en l’aplicació de la genòmica a l’agricultura , generant informació per a la millora de les espècies de conreu.

Biocat ha presentat aquesta iniciativa davant del seu patronat, presidit pel vicepresident del Govern i format per les conselleries de Salut, Economia i Finances, i d’Innovació, Universitats i Empresa, per l’Ajuntament de Barcelona i per les principals universitats catalanes, empreses farmacèutiques i biotecnològiques. Altres temes tractats inclouen les accions d’internacionalització proposades per a donar visibilitat a la BioRegió i fer del clúster biomèdic català un referent internacional.

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.