Pasar al contenido principal

El Patronat de la Fundació Privada BioRegió de Catalunya (Biocat), presidit pel Molt Hble. José Montilla, ha nomenat la Dra. Montserrat Vendrell i Rius Directora General, durant la sessió ordinària que ha tingut lloc avui al Palau de la Generalitat.

Montserrat Vendrell s'incorpora a Biocat en substitució de Gerry McGettigan, qui va deixar el seu càrrec a finals de l'any passat. La nova directora és una de les persones que millor coneix el projecte de la BioRegió de Catalunya des de els seus inicis, atès que va col·laborar en la gestió conceptual, el llançament i el desenvolupament d'aquesta iniciativa. Amb aquest nomenament es tanca la renovació de la cúpula directiva de l'organització.

Montserrat Vendrell (Barcelona, 1964) és doctora en Ciències Biològiques per la UB i té una experiència de més de deu anys en recerca biomèdica i biotecnològica. Com a investigadora postdoctoral, va desenvolupar la seva recerca al Roche Institute of Molecular Biology de Nova Jersey (EUA) i, després, a l'Institut de Biologia Molecular de Barcelona del CSIC. És Màster en Comunicació Científica per la UPF (1997) i ha cursat un Programa de Direcció General (PDG-1-2007) a l'IESE. És vice-presidenta de la Societat Catalana de Biologia des de 2003.

Vinculada al Parc Científic de Barcelona des del seu inici l'any 1997, n'ha estat Directora Científica i posteriorment sots-directora general des de 2005. Entre altres tasques, Vendrell ha estat responsable del disseny i implementació del Pla Estratègic del Parc, les activitats científiques, els serveis científics i les plataformes biotecnològiques, a més de les relacions internacionals del Parc Científic de Barcelona, en xarxes relacionades amb la biotecnologia. Ha participat en la direcció de la Bioincubadora CIDEM-PCB.

La BioRegió de Catalunya és gestionada per una Fundació Privada, en els òrgans de govern de la qual participen els principals actors del sector biotecnològic català. Es tracta d'una iniciativa cabdal del que s'anomena la "triple hèlix" - administració, recerca pública, i empreses biotecnològiques i farmacèutiques - dirigida a cohesionar l'enorme capacitat investigadora dels nostres parcs i centres de recerca, universitats, hospitals i empreses, canalitzar els excel·lents resultats en biotecnologia biomèdica i agroalimentària, i potenciar l'esperit innovador i emprenedor en el sector, amb l'objectiu de fer de Catalunya un referent de primer ordre en un àmbit internacional, impulsat actualment per l'economia del coneixement.

Les eines amb què compta la BioRegió com a element aglutinador són la interdependència dels actors que configuren el panorama biotecnològic català, els mecanismes d'impuls a la innovació, i la comunicació dins del sector i amb la societat.

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.