Pasar al contenido principal

Manel Balcells, president de Biocat, viatja a Finlàndia amb una delegació oficial encapçalada pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira.

La delegació institucional va arribar ahir a Helsinki per a conèixer de primera mà algunes de les iniciatives en els àmbits d’R+D+i i d’educació que han convertit aquest país nòrdic en un model de desenvolupament i un pol d’excel·lència del nord d’Europa. Amb aquest propòsit viatgen també amb la delegació els consellers Josep Huguet i Ernest Maragall.
Manel Balcells lidera la delegació del sector biotecnològic que es desplaçarà fins a Turku el dimecres 20 de juny.
El parc científic d’aquesta ciutat del sud-oest de Finlàndia és un important nucli d’alta tecnologia, en concret de biotecnologia (BioTurku) i de tecnologies de la informació (ICT Turku). Les principals àrees d’experiència a BioTurku giren al voltant de malalties hormonals, neurològiques i inflamatòries i càncer, així com medicina regenerativa i biomaterials.
Balcells presentarà el clúster biotecnològic català i explorarà sinèrgies amb BioTurku de cara a establir futures col·laboracions. L’acompanyaran amb les seves contribucions membres del Parc Científic de Barcelona, de l’Institut d’Alta Tecnologia i del Tecnoparc de Reus. Es preveu també una sessió de contacte entre empreses fineses i catalanes, coordinada pel CIDEM. En paral·lel a la jornada del sector biotec català hi haurà una presentació sobre tecnologies de la informació amb la participació d’empreses catalanes del sector.
La delegació empresarial catalana serà rebuda al vespre a l’Ajuntament de Turku pel regidor de Desenvolupament Econòmic, Sr. Tero Hirvilammi, el qual intercanviarà amb Balcells presentacions sobre el model de desenvolupament econòmic a les respectives ciutats.
Aquesta visita d’en Manel Balcells s’emmarca dins la estratègia de Biocat de promoure una major rellevància mundial del sector biotecnològic i biomèdic català, i de cercar sinèrgies i possibles col·laboracions entre la BioRegió de Catalunya i altres clústers internacionals.

Més informació: Montse Daban, Biocat
mdaban@bioregiocat.net / +34 93 310 33 30

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.