Vés al contingut
Què és al Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya (ATMP Catalonia)

Objectius de la Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya

Les teràpies avançades (en anglès ATMP) són medicaments d’ús humà que es basen en teràpies gèniques, cel·lulars, enginyeria de teixits i combinacions amb altres productes mèdics i biològics. Aquestes teràpies personalitzades tenen el potencial de proporcionar noves alternatives per als pacients en moltes malalties, si bé, actualment presenten uns costos i uns riscos molt elevats en el seu desenvolupament, que dificulten el seu finançament pels sistemes de salut.

La Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya (ATMP Catalonia), coordinada per Biocat, vol fer front a aquests reptes, i té per objectius impulsar la recerca, la fabricació i el desenvolupament d’aquestes de teràpies, per fer-les accessibles a la ciutadania d’una manera àgil, eficient i sostenible. Alhora, vol contribuir a posicionar internacionament la BioRegió de Catalunya com un dels principals hubs europeus en aquest àmbit. 

La Xarxa està formada empreses i entitats de recerca que treballen, donen servei i/o tenen experiència en la recerca o desenvolupament d’aquestes teràpies.

La Xarxa facilita la transferència de tecnologia i de coneixements; la col·laboració entre grups d’R+I; i l’impuls de col·laboracions publicoprivades i altres iniciatives que ajudin a potenciar les teràpies avançades a Catalunya.

Les empreses i entitats participants poden:

  • Conèixer les capacitats, coneixements i serveis que ofereix l’ecosistema.
  • Establir connexions amb altres agents membres.
  • Promoure col·laboracions publicoprivades.
  • Beneficiar-se de diferents iniciatives internacionals que Biocat pugui atraure/captar en l’àmbit de les teràpies avançades.
  • Participar en les diferents iniciatives que es llencin des del Hub. 

Imatge
Investigadora del Banc de Sang i Teixits. Crèdit: BSC. Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya
Investigadora del Banc de Sang i Teixits. Crèdit: BSC. Xarxa de Teràpies Avançades de Catalunya
Membres de la Xarxa

Forma part de la Xarxa

La Xarxa està oberta a totes aquelles entitats de la BioRegió de Catalunya, públiques i privades, que treballin, donin servei i/o tinguin expertesa en el desenvolupament de teràpies avançades i emergents. 

Criteris d’inclusió:

  • Entitats establertes a Catalunya que tinguin algun producte de teràpies avançades o emergents en fases clíniques o aprovat o que estiguin realitzant assajos clínics amb hospitals de Catalunya.
  • Hospitals que hagin aplicat tractaments de teràpies avançades i emergents o que disposin de grups de recerca treballant en aquestes teràpies i que es trobin en estats propers a la clínica.
  • Entitats establertes a la BioRegió que actualment realitzin alguna etapa del procés productiu d'una teràpia avançada o disposin d'instal·lacions que puguin posar-se a disposició i participar d'aquest procés.
  • Entitats que dins del seu àmbit de treball disposin d'una línia de negoci especialitzada en l'àmbit de les teràpies avançades.
Accedeix a la Xarxa
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.