Vés al contingut

Accés al Sistema de Salut de Catalunya

Biocat facilita l’arribada de la innovació en salut a la ciutadania gràcies al Programa d'Accés de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya (PASS). Treballem amb tots els actors implicats en la cadena de valor per agilitzar el procés: oferint recursos i acompanyament als innovadors i dotant als agents del Sistema de Salut d’un registre unificat des d’on accedir a tota l’oferta de tecnologia, productes i serveis innovadors desenvolupats a la BioRegió de Catalunya.

Què oferim

Accelerem l’accés al Sistema de Salut

L’objectiu principal del Programa d’Accès de la innovació al Sistema de Salut de Catalunya (PASS) és accelerar l’arribada de les innovacions desenvolupades a la BioRegió als pacients. Per això, des de Biocat donem servei als agents implicats en aquest procés.

D’una banda, oferim acompanyament i serveis a la comunitat innovadora per garantir la idoneïtat de les innovacions per ser adoptades pel Sistema de Salut.

De l’altra banda, identifiquem i centralitzem l’oferta perquè el sistema públic de salut, però també d’altres organismes, puguin trobar les innovacions que busquen d’una forma més àgil i eficient.

Tot això, ho aconseguim a través de tres serveis:  el registre d’innovació, el navegador d’instruments i programes, i la unitat d’acompanyament de les innovacions prioritàries.

  1. La Plataforma d'Innovació candidata a accedir al Sistema, presentada en format directori i endreçada d’una manera ordenada.
  2. El Navegador d’instruments i programes: un catàleg de recursos, programes i oportunitats disponibles per la comunitat innovadora
  3. La Unitat d’Acompanyament: un equip de Biocat per acompanyar activitat a les innovacions que hagin estat prioritzades pel Sistema de Salut de Catalunya.
La Plataforma d'Innovació

Ets un agent del Sistema de Salut i cerques innovacions? Et podem ajudar

A la plataforma de registre d’innovacions no només trobaràs de forma centralitzada i harmonitzada el llistat de les solucions i productes mèdics i biotecnològics desenvolupats a Catalunya. També podràs contactar amb aquells proveïdors que t’interessin o, fins i tot, veure quines solucions han estat ja adoptades pel Sistema de Salut i quines són les seves característiques. D’aquesta manera, agilitzem els processos i facilitem que les solucions que ja estan millorant la vida dels pacients en un centre, puguin arribar ràpidament a la resta del Sistema.

Accedeix a la Plataforma
Acompanyament a la comunitat innovadora

Navegador d’instruments i programes disponibles

El Navegador d’instruments, recursos i programes disponibles té per objectiu cobrir les principals necessitats de la comunitat innovadora. Ofereix en un únic entorn tota l’oferta de serveis de valorització de la innovació a Catalunya, incloent-hi programes d’acceleració, oportunitats de finançament, eines per validar la proposta de valor del teu projecte, suport per superar els requisits reguladors, i molt més.

Accés a finançament

Al catàleg trobaràs oportunitats de finançament (públiques i privades) pels projectes en diferents estats de maduració.

Impuls a l’acceleració

Assabenta’t de totes les convocatòries de programes d’acceleració que tenen lloc a la BioRegió.

Validació tecnològica i clínica

Descobreix l’oferta de serveis de validació dels centres hospitalaris més destacats de Catalunya.

Accedeix al Navegador
<em>Fast-track</em> d’accés al Sistema

Acompanyament per les innovacions prioritàries

Biocat, en col·laboració amb CatSalut i l’AQuAS, ha dissenyat una via d’entrada preferent per les innovacions considerades prioritàries pel Sistema de Salut català. La Unitat d’Acompanyament treballa amb dues modalitats en funció del tipus d’innovació que presenti cada projecte: 

El servei estàndard

Els proveïdors de la innovació (startups, spinoffs, projectes acadèmics i empreses del sector) que es beneficiïn d’aquesta via rebran un full de ruta per saber en cada moment quins són els seus interlocutors, quins procediments han de complir, i quins recursos tenen a l’abast.

El servei prioritari

En aquest cas l’empresa rebrà un acompanyament personalitzat per part de l’equip Biocat, amb l’objectiu de preparar-la per accedir al Sistema de Salut en un termini el més breu possible.

A més, les empreses beneficiàries del fast-track podran gaudir de serveis exclusius, com l’accés prioritari a les avaluacions fetes per AQuAS i a determinats programes de la BioRegió.

Pla Operatiu d’accés al Sistema de Salut

Treballem plegats amb tot l’ecosistema de salut català

Catalunya té un ecosistema de recerca reconegut arreu del món pels seus processos assistencials i pel nombre d’empreses innovadores. Això, però, l’arribada de les noves solucions als pacients no sempre es produeix amb la celeritat i l’eficàcia que caldria. Per resoldre-ho, l’any 2022, el Departament de Salut va encarregar a Biocat la coordinació d’una subcomissió d’experts perquè elaboressin un pla d’accions per agilitzar l’adopció de la innovació al sistema de salut.

Algunes de les accions resultants d’aquest pla les materialitza Biocat en el Programa d’Accés de la innovació al Sistema de Salut (PASS).

Llegeix el pla
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.