Vés al contingut

Generalitat de Catalunya - Delegació del Govern als Països Nòrdics

La conferència en línia (en anglès) Suècia - Catalunya: hubs en ciències de la vida i tecnologia per al creixement i l’impacte social, exposarà com la recerca d’alt nivell  en ciències de la vida i la salut, a Catalunya i a Suècia, treballa per combatre la pandèmia global ocasionada per la COVID-19; que requereix de respostes científiques d’alta qualitat i de forma ràpida.

Suècia i Catalunya són conegudes pels seus ecosistemes de recerca d’alta qualitat, situant-se les seves capitals en els llocs 10 i 12 -respectivament- en publicacions científiques a la UE, especialment en el sector de les ciències de la vida i la salut. Ambdues destaquen pels seus indicadors robustos i estratègies a llarg termini de R+D+I, i amb instal·lacions científiques d’alt nivell en biotech i medtech, entre altres àrees. Suècia i Catalunya se situen en el 4rt i 5è lloc en hubs tecnològics d’Europa en inversió, segons Dealroom.

A més, en aquest esdeveniment virtual es vol posar l’accent en el compromís vers la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 i 9: per a una bona salut i benestar, per unes infraestructures resistents, inclusives, i un sector sostenible i innovador.

 Comptarem amb la participació del Sr. Björn Arvidsson, director executiu de l’Uppsala STUNS Life Science; el Sr. Jordi Naval, director general de Biocat (BioRegion Catalonia), la Sra. Mia Ekdahl, cap de comunicació del Sahlgrenska Science Park Life Science de l’oest de Suècia, i la Sra. Núria Montserrat, biòloga en cèl·lules mare i professora ICREA de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC).

Finalment, aquesta conferència té lloc dins del context de l’organització a Catalunya de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, un esdeveniment anual basat en el finançament col·lectiu de la recerca vers una malaltia determinada. Enguany La Marató està dedicada a la COVID-19.

Més informació

Aquesta conferència es retransmetrà en línia.

> INSCRIU-T'HI

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.