Vés al contingut

A la BioRegió de Catalunya, els investigadors treballen contra rellotge des de l’inici de la pandèmia de Covid-19. Molts centres de recerca han reorientat la seva recerca per buscar respostes a la crisi sanitària que afecta tot el món. En aquest context el Departament de Salut, mitjançant la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut (DGRIS), va llençar una convocatòria d’urgència amb la col·laboració de Biocat, adreçada als centres de recerca sanitària compromesos amb l’aliança IRISCAT (Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya). La convocatòria finançarà amb 4 milions d’euros un total de 19 projectes de recerca i innovació per a la prevenció i tractament de la malaltia Covid-19, escollits entre 42 propostes que han estat avaluades per experts del Departament de Salut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), amb el suport extern d’una desena d’assessors internacionals.

“Hem de destacar la proactivitat i flexibilitat de l’ecosistema investigador català, que ha permès obtenir en un temps rècord (el termini inicial de presentació de propostes va ser de 3 dies) una gran resposta dels centres IRISCAT a la convocatòria, amb projectes d’excel·lència científica i liderats en molts casos per investigadors reconeguts internacionalment”, destaca Jordi Naval, Director General de Biocat. Biocat, juntament amb la DGRIS, donarà suport i acompanyament als 19 projectes finançats, fent seguiment tècnic de la recerca i coordinant els recursos disponibles a l’ecosistema, com ara mostres clíniques, models d’investigació o disponibilitat d’infraestructures, entre d’altres.

S’espera que alguns dels projectes seleccionats puguin arribar als pacients abans de finalitzar l’any i nodreixin l’assistència clínica de noves eines per combatre el SARS-CoV-2, a mesura que es vagi obtenint evidència científica. “L’excel·lència científica dels projectes permetrà la translació de la recerca a la pràctica clínica a curt termini per poder donar resposta a la urgència de la situació actual amb la màxima celeritat possible”, destaca el Director General de Recerca i Innovació en Salut, Robert Fabregat-.

En els propers dies podràs conèixer més en detall cadascun d’aquests projectes a través d’aquest blog i les xarxes socials de Biocat, però de moment et fem cinc cèntims d’aquestes 19 solucions en què estan treballant els investigadors:

 

Teràpies

Noves teràpies

Teràpies basades en anticossos i plasma

Assaigs clínics amb noves combinacions i usos de medicaments ja comercialitzats o en fase III

Assaigs clínics amb fàrmacs en investigació per a altres indicacions

 

Vacunes / Prevenció

 

Estudis Genètics

Biomarcadors i Estudis preventius

Factors de virulència i biomarcadors de pronòstic

Resposta immune poblacional i predicció de complicacions

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.