Vés al contingut

Israel és troba actualment en la setena posició com a país més innovador del món i és el tercer ecosistema de startups líder al món, sent Tel Aviv la vuitena ciutat líder per a empreses emergents. Capdavantera en despesa privada en R+D i inversions de capital de risc en startups, Israel té més empreses que cotitzen al NASDAQ que qualsevol país a part dels EUA i la Xina. A dia d’avui compta amb 7100 empreses emergents I companyies tech, 360 inversors Venture Capital, més de 80 acceleradores i 37 incubadores, més de 400 centres R&D, 17 oficines de transferència tecnològica i 9 universitats públiques.

En conjunt, unes xifres que sense cap mena de dubte la fan molt atractiva a ulls d’empreses i startups internacionals que volen desenvolupar-se més enllà de les seves fronteres o que busquen fonts d’inversió.

Davant d’aquest context, i coincidint amb la 21ª fira BIOMED Israel (16-18 de maig), ACCIÓ I Biocat, amb la col·laboració de Inveniam van organitzar una missió empresarial en la que hi van participar 9 startups del sector de les ciències i la salut Ability Pharma, Aortyx, Biel Glasses, Biointaxis, Emily, Nanoligent, Pharmacelera, Trialing i Vitala i 2 empreses inversores Capital Cell i Inveready, van poder fer una prospecció i fomentar la col·laboració amb partners i inversors locals.
 

Startups de la BioRegió durant el BIOMED ISRAEL


A més de la participació a la fira, els components de la missió van poder conèixer més en detall l ecosistema de salut amb el seminari ‘Overview of the Israel Health Ecosystem’ a càrrec d’un panel d’experts de Inveniam, Startup Nation Central, IATI (Israel Advanced Technology Industries), Israel Innovation Authority I Pearl Cohen i les visites organitzades a Meir Hospital Innovation Center  i a la MEDX Xelerator.

Les més de 110 trobades i reunions de partnering que es van dur a terme durant els 3 dies de la missió així com els pre/acords de col·laboració que la majoria de participants tenen sobre la taula en certifiquen l-èxit. La valoració per part de les entitats organitzadores ha estat molt positiva i com indicaven des de ACCIÓ la missió ha servit per potenciar l’ecosistema de ciències de la vida català i que ha permès que les startups catalanes validin la seva tecnologia vers fons de capital i hospitals de renom a Israel i coneguin d’a prop un dels ecosistemes tecnològics més potents a nivell mundial en el sector medtech i biotech.

BIOMED Israel és la conferència de ciències de la vida més consolidada d'Israel. Durant la 21ª edició de la fira, les diferents activitats i xerrades s’han centrat sobre els temes Claus d’aquesta edició: l'envelliment de la població i les tecnologies d'IA. Aquests temes reflecteixen les exigències biomèdiques derivades de l'envelliment de la població amb una varietat de malalties cròniques, la manca de professionals mèdics, una profusió de dades que s'han d'analitzar per adonar-se del seu valor potencial, qüestions relatives a la qualitat de vida i l'augment del cost de l'assistència sanitària.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.