Vés al contingut

REDACCIÓ

En només quatre anys, més de 1.000 emprenedors, principalment dels sectors TIC i ciències de la vida, han participat en el premi EmprenedorXXI de "la Caixa" i l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA). Una bona oportunitat per aconseguir finançament –el guanyador estatal obté 100.000 euros–, reconeixement públic, formació especialitzada i, aquest any, una visita a Sillicon Valley.

Els organitzadors acaben de convocar la cinquena edició, la fase autonòmica tindrà lloc entre febrer i maig. La data límit per presentar les candidatures a Catalunya és el 27 de març de 2011. La fase final se celebrarà a Barcelona, en el marc de Biz Barcelona (setmana mundial de l'emprenedoria i la innovació).

El premi té dues categories: EmprendesXXI, dirigida a empreses de 0 a 2 anys (que hagin iniciat l'activitat després de l'1 de gener de 2009) i CrecesXXI, per a empreses entre 2 i 7 anys (creades després l'1 de gener de 2004).

La categoria EmprendesXXI, que només consta de fase autonòmica, premiarà als 17 guanyadors amb una aportació econòmica de 5.000 euros i una beca per participar en el curs Ignite Fast Tracking Innovation de la Universitat de Cambridge.

D'altra banda, els 17 guanyadors de la categoria CrecesXXI, en la seva fase autonòmica, seran premiats amb el programa Executive Growth Program d'ESADE i IESE, i un pont d'innovació tecnològic a Silicon Valley (el major pol d'innovació mundial).

En la seva fase estatal, tots els guanyadors autonòmics competiran per aconseguir els 100.000 euros del primer premi; 40.000 euros, el segon; 20.000 euros, el tercer; 10.000 euros, el quart i 5.000 euros, el cinquè.

EmprenedorXXI s'implementa en cada comunitat autònoma gràcies a l'impuls de més de 30 entitats locals i regionals vinculades a la creació d'empreses i l'emprenedoria. A Catalunya, els premis tenen el suport de la Generalitat de Catalunya i de Barcelona Activa.

Bases

Notícia relacionada (30/3/2010)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.