Vés al contingut

153 projectes de recerca sobre malalties mentals s’han presentat a la convocatòria d’ajuts a la recerca de la Fundació La Marató de TV3. Com cada any, els treballs hauran de ser revisats per científics d’àmbit internacional, que avaluaran la seva rellevància, rigor metodològic i aplicabilitat. Els que obtinguin millor valoració rebran finançament procedent dels 6,8 milions d’euros recaptats per La Marató de TV3 de 2008.

Dels 153 projectes candidats, 100 són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca. La resta de projectes són coordinats, i això implica que seran desenvolupats a partir del treball en xarxa de centres de recerca catalans amb d’altres institucions d’àmbit estatal o internacional. Per àrees de recerca, 50 projectes pertanyen a la recerca bàsica, 60 clínica, 19 epidemiològica i els 24 restants combinen els diferents tipus de recerca.

Entre els centres catalans que presenten candidatura, destaquen la Fundació Clínic per la Recerca Biomèdica, amb 26 projectes; la Universitat Autònoma de Barcelona, amb 17; la Universitat de Barcelona, amb 15; o l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica, amb 10. Dels 53 projectes coordinats, destaquen cinc subprojectes procedents del Regne Unit, dos d’Itàlia i un dels Estats Units. Com a novetat d’enguany, destaca la participació de centres de recerca de Coimbra (Portugal), Laussane (Suïssa), Estocolm (Suècia), Sao Paolo (Brasil) i Montevideo (Uruguai).

Un cop registrats i revisats, la Fundació lliurarà els projectes a l’Agència d’Avaluació, Recerca i Tecnologia Mèdiques (AARTM) del Departament de Salut, que gestionarà el procés d’avaluació. El proper mes de novembre es farà pública la resolució de l’avaluació.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.