Vés al contingut

REDACCIÓ

La tercera convocatòria dels guardons ICREA Acadèmia ha distingit a 25 investigadors catalans —cinc en l'àrea de ciències de la vida i medicina—, per la seva l’excel·lència investigadora i la capacitat de lideratge. El reconeixement com a investigador ICREA Acadèmia, que té una dotació de 50.000 euros, està destinat a garantir la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant els cinc anys de durada del programa.

La Universitat de Barcelona (UB) ha estat la universitat que ha aconseguit més guardonats, amb 14 distincions. La segueixen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), amb quatre; la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i la Universitat Rovira i Virgili (URV), amb tres cadascuna, i la Universitat de Girona (UdG), amb una.

Paral·lelament al lliurament de les distincions, s’ha presentat l’informe d’avaluació d’ICREA, realitzat per l'agència britànica Technopolis, que fa una anàlisi dels 10 anys de funcionament de la institució. Entre d'altres, l’informe constata que el 85% dels 231 investigadors incorporats al sistema català de recerca no hauria vingut a Catalunya sense aquest programa. De fet, el 89% dels qui van ser contractats encara treballa en centres de recerca catalans, la qual cosa demostra que hi ha hagut arrelament. L’informe també destaca que ICREA ha desenvolupat un model reeixit de contractació que corregeix els defectes del sistema tradicional. Aquest mecanisme d’èxit fa que s'aconsegueixi atraure de 130 a 500 candidats anuals per seleccionar-ne de 13 a 21 cada any.

Pel que fa al perfil dels investigadors contractats, l’informe posa en relleu que gairebé dues terceres parts (64%) treballaven fora de l’Estat espanyol quan es van incorporar a ICREA, la majoria als Estats Units, Alemanya i el Regne Unit.

La convocatòria ICREA Acadèmia 2011 ja està oberta.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.