Vés al contingut

Un total de 29 empreses i 8 institucions catalanes participaran a la BIO Convention 2015, la convenció biotecnològica més important del món, que enguany tindrà lloc a Filadèlfia (Estats Units) entre el 15 i el 18 de juny. La delegació catalana, coordinada per Biocat, inclou companyies farmacèutiques, biotecnològiques, empreses consultores i de serveis, i organitzacions de recerca. 

La BioRegió de Catalunya tindrà espai propi dintre del pavelló espanyol, i seran set les empreses i entitats catalanes que disposaran d’estand propi: Bcn Peptides, Bioibérica, Laboratorios Salvat, Parc Científic de Barcelona, Som Biotech, Specific Pig i Trifermed

La delegació catalana estarà formada per un total de 29 empreses, incloent-hi les biotecnològiques AB-Biotics, Ability Pharmaceuticals, Bcn Peptides, Bioingenium, Biokit, Bionure, GP Pharm, Inteligent Pharma, Molomics, Oryzon Genomics, Plasma Biotech, Proteodesign, Som Biotech, Specific Pig, Spherium Biomed i Thrombotargets; les farmacèutiques Almirall, Bioibérica, Esteve, Ferrer Internacional, Gebro Pharma, Grifols Internacional, Laboratorios Salvat, Lacer i Mitelos Bioscience; i les empreses de consultoria i serveis Grifols Engineering, Insighsts in Life Sciences, Oficina Ponti i Trifermed.

També hi participaran 8 institucions: ACCIÓ, l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa; la Barcelona Clinical Trials Platform (BCTP), iniciativa del Departament de Salut i Biocat per posicionar Catalunya entre els cinc primers territoris europeus per la realització d’assaigs clínics; el Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica (CREB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); el Centre de Regulació Genòmica (CRG); l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB); el Parc Científic de Barcelona (PCB); el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i Biocat, que coordina la delegació catalana a la BIO per novè any consecutiu.

Les reunions de partnering que ofereix la BIO són un aparador internacional privilegiat per a les empreses catalanes que busquen establir col·laboracions o que busquen acords de llicència per als seus últims desenvolupaments.

És el cas d’Oryzon Genomics, que després de tancar l’any passat un acord de col·laboració amb la farmacèutica suïssa Roche, explorarà a Filadèlfia potencials vies de col·laboració en recerca o llicència per al seu desenvolupament Ory 2001, per a malalties neurodegeneratives. SOM Biotech també busca acords de llicència per a l’últim producte que ha reincorporat al seu pipeline, un compost per al Glioma i d’altres possibles tipus de càncers.

De la mateixa manera, Bcn Peptides presentarà al Business Fòrum de la fira el PARENTIDE, un dels seus productes en desenvolupament per al tractament del dolor neuropàtic. I per la seva banda, Mitelos Bioscience, que fa uns mesos va tancar un acord amb una empresa de San Francisco per oferir serveis de desenvolupament de negoci a Estats Units, presentarà a Filadèlfia dos nous de complements de la dieta: SNF671, per a la prevenció de l’osteoporosi, i WASHDENT, adreçat a la higiene bucal.

Però dins el gran ventall de possibilitats que ofereix la BIO Filadèlfia també hi ha lloc per altres empreses com la catalana Gebro Pharma, que busca productes en fase avançada de desenvolupament per ampliar el seu pipeline en les àrees de dolor, reumatologia, urologia, respiratori i d’altres; o GP Pharm i Spherium Biomed, que busquen oportunitats de negoci a través de la compra-venda de llicències.

 

Més informació sobre la BIO Convention 2015 a biocat.cat/bio2015

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.