Vés al contingut

REDACCIÓ

L’Obra Social ”la Caixa” ha lliurat aquesta setmana les 40 beques de la tercera promoció del programa internacional de doctorats en biomedicina, adreçat a incorporar joves talents de tot el món a quatre centres de recerca biomèdica de referència a l'Estat espanyol: el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona) a Barcelona i el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO) i el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) a Madrid.

L’acte l’han presidit la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; el director general de ”la Caixa”, Joan Maria Nin, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa. També hi han assistit els directors dels quatre centres de recerca on es destinaran els becaris, Maria Blasco (CNIO), José M. Valpuesta (CNB), Luis Serrano (CRG) i Joan Guinovart (IRB Barcelona).

El programa de beques de ”la Caixa” per cursar un doctorat en biomedicina preveu concedir 160 beques durant quatre anys amb una inversió aproximada de 18,4 milions d’euros. Totes les beques tenen una durada de quatre anys i estan obertes a estudiants i investigadors internacionals. La promoció actual la formen investigadors de 17 nacionalitats diferents, i l'encapçalen Itàlia (9), Espanya (8) i l'Índia (4).

La dotació dels ajuts és de 1.500 euros nets mensuals durant els dos primers anys i de 1.700 euros nets mensuals els dos següents, més una mensualitat per sufragar les despeses de viatge i l'assistència a seminaris. Aquestes xifres situen les beques que finança l’Obra Social ”la Caixa” a l’alçada de les que ofereixen els millors instituts internacionals de recerca en aquest camp.

A través d'aquest programa, l'entitat financera catalana vol donar resposta a dues de les inquietuds més reiterades per part de la comunitat científica: la necessitat d’impulsar la recerca —tant a Catalunya com a la resta de l'Estat— a través del mecenatge d’entitats privades i importar talent internacional als grups de recerca del nostre país.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.