Vés al contingut

Set startups i spinoffs catalanes -Amalfi, Anais Medical, Dryox Health, Nimble Diagnostics, Point Pressure, Tailor Surgery i Pharmacelera- han participat a la 31a edició del Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona. També hi ha participat Nanodecal. Durant la jornada, les empreses han tingut l’oportunitat de fer un pitch davant de les gestores de capital risc del sector de les ciències de la vida i la salut.

 • Amalfi Analytics: spinoff creada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que ofereix eines que utilitzen Big Data i Machine Learning per a planificadors i gestors del sistema sanitari per entendre els problemes i avaluar escenaris de millora.
   
 • Anais Medical: spinoff sorgida del Parc Taulí Hospital Universitari (CSPT) amb l’objectiu de desenvolupar material educacional pràctic, com models i simuladors realistes, que permetin entrenar i millorar les habilitats dels experts clínics en diferents àrees com la nefrologia, cirurgia, radiologia o infermeria. El projecte va participar al programa d’acceleració de Biocat CRAASH Barcelona.
   
 • Dryox Health: startup catalana que desenvolupa i comercialitza noves teràpies dermatològiques per tractar trastorns greus de la pell i oferir la millor solució per abordar-los.
   
 • Nanodecal: startup que desenvolupa un kit de diagnòstic In Vitro que detecta les superbacteries en menys de 10 minuts, amb l’objectiu de basar la prescripció d'antibiòtics en evidències. La prova es pot realitzar en qualsevol punt de l'assistència sanitària i a tots els pacients.
   
 • Nimble Diagnostics: és una spinoff que desenvolupa una tecnologia basada en microones per monitorar els stents implantats en pacients amb malalties cardiovasculars. Es tracta d’una spinoff de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que ha desenvolupat un dispositiu que permetrà identificar possibles obstruccions als stents de manera ràpida i no invasiva.
   
 • Point Pressure: startup que està desenvolupant un dispositiu mèdic per ajudar els pacients amb malalties cròniques o afeccions que pateixen espasticitat mitjançant un tractament físic no invasiu, que permet un moviment més ampli de les extremitats afectades. La companyia va participar a CRAASH Barcelona, el programa d’acceleració de Biocat.
   
 • Tailor Surgery: spinoff del Parc Taulí Hospital Universitari (CSPT) que ofereix un servei complet de cirurgia digital 3D per a procediments quirúrgics ortopèdics. També proporciona els instruments específics i implants necessaris per al pacient totalment personalitzats.
   
 • Pharmacelera: empresa de la BioRegió de Catalunya que proporciona un programari assistit per ordinador pel disseny i desenvolupament de fàrmacs per millorar la productivitat de la R+D farmacèutica.

En els darrers anys, la trobada s’ha posicionat com un referent en l'ecosistema biomèdic català, promovent la innovació i l'emprenedoria entre el col·lectiu amb l'objectiu d'apropar emprenedors i inversors del sector sanitari. Robert Fabregat, director general de Biocat, ha participat en la trobada.

En la seva intervenció, Robert Fabregat, director general de Biocat, ha donat un discurs motivador després de les darreres xifres d’inversió aixecades per les companyies emergents de l’ecosistema català en la primera meitat d’any: 296 milions d’euros, quantitat superior al finançament total captat el 2021.

“Barcelona és un dels principals hubs d’innovació en salut a Europa i la ciutat està cada vegada més oberta al món. Aquestes xifres reforcen la convicció del potencial d’escalat de l’ecosistema a nivell d’altres països europeus”, ha assenyalat, alhora que ha destacat l’important creixement d’inversors internacionals en els darrers anys.

L’esdeveniment ha estat coorganitzat pel Col·legi de Metges de Barcelona, Barcelona Activa – Ajuntament de Barcelona, ESADE-BAN i Biocat, i ha comptat amb la col·laboració d’Invivo Ventures.

Al canal de Youtube del Col·legi de Metges de Barcelona pots veure les presentacions de les startups que han participat en aquesta edició, així com la resta de fòrums a partir del 2015.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.