Vés al contingut

REDACCIÓ

AB-Biotics, que cotitza en el Mercat Alternatiu Borsari (MAB), ha arribat a un acord per adquirir Quantum Experimental, firma amb seu a Madrid que es dedica al desenvolupament de serveis especialitzats (assajos clínics, contract manufacturing, regulatori i analítics) per a empreses del sector farmacèutic, sanitari, cosmètic i alimentació. Ja s’ha sol·licitat l’informe d’un expert independent, que en les properes setmanes haurà de donar llum verda a l’operació abans que sigui aprovada per la Junta d’Accionistes d’AB-Biotics.

Quantum Experimental disposa actualment d’una cartera de més de 150 clients. L'empresa madrilenya s’incorporaria en l’àrea de negoci d'R+D Outsourcing d’AB-Biotics, complementant els serveis de la biotecnològica catalana. “Les sinèrgies suposaran una major optimització de recursos i complementació d’activitats, fet que ens permetrà oferir al mercat un servei integral més complert i dinàmic”, destaquen Sergi Audivert i Miquel Àngel Bonachera, cofundadors i consellers delegats d’AB-Biotics.

Pedro de la Fuente, cofundador i director general de Quantum Experimental, i Constantino Grande, cofundador i conseller delegat de la firma, destaquen que “l’operació suposarà per a la companyia incorporar una innovadora àrea de negoci que permetrà oferir al mercat un servei de desenvolupament integral en el més ampli espectre del mercat de la salut”.

Per exemple, la combinació de les divisions d’Indústria de Quantum Experimental i d’Ingredients Funcionals d’AB-Biotics permetria oferir als clients un servei totalment integral des de la fase de discovery i patents fins al procés regulatori i de registre del producte acabat per a ser posat en el mercat. Les plantilles de les dues companyies són complementàries, per la qual cosa es mantindrien els actuals lloc de treball d’ambdues firmes. 

Estratègicament, les ubicacions actuals d’AB-Biotics (amb seus en el Parc Tecnològic del Vallès i el Parc Científic i Tecnològic de Girona) es complementarien amb les de Quantum Experimental, que té les seves oficines centrals a Madrid i que també està present a Mèxic i Brasil. Aquest fet agilitzaria la introducció de productes d’AB-Biotics en aquests mercats, com el test genètic Neurofarmagen.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.