Vés al contingut

Redacció

El Mercat Alternatiu Borsari (MAB) ha donat llum verda a l'ampliació de capital d'AB-Biotics, que cotitza en aquest mercat des de juliol de 2010, per reforçar el pla d'expansió internacional iniciat a principis d’any.

Això suposarà l'emissió i posada en circulació d'accions a un tipus d'emissió de 2,15 euros. L'objectiu inicial de l'empresa és captar fins a 4,7 milions d'euros. Bankia Bolsa serà la coordinadora de l'ampliació i l'entitat col·locadora, com ja ho va fer en la sortida de AB-Biotics al MAB i en l'anterior ampliació. DCM Asesores actuarà com a assessor registrat i Alliant Advocats com a assessor jurídic.

En la darrera ampliació de capital, tancada el desembre de 2011, la companyia va captar 4,3 milions d'euros. Des de llavors, AB-Biotics ha signat diversos contractes de llicència per comercialitzar el seu probiòtic anticolesterol AB-Life en nous mercats: als Estats Units i el Canadà, mitjançant un acord amb Aceto Corporation; a Mèxic, el Brasil i Veneçuela, a través de les farmacèutiques Armstrong Laboratoris, Biolab i Laboratoris Leti, respectivament; i al sud-est d'Europa, a través de l’empresa eslovena Inspharma. A Espanya i Andorra el producte és comercialitzat per Lacer.

“Aquest any hem pogut confirmar el gran interès que desperten els nostres productes a l'exterior i volem continuar treballant per arribar a nous mercats i convertir-nos en un referent internacional del sector”, han afirmat Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats d'AB-Biotics.

A més de signar nous acords de llicència per als seus ingredients funcionals, la biotecnològica catalana està buscant partners especialitzats per comercialitzar a l'estranger les seves anàlisis de farmacogenètica com ara Neurofarmagen.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.