Vés al contingut

REDACCIÓ

La biotecnològica catalana AB-Biotics ha signat un acord amb Lacer Farma per a la distribució exclusiva a l'Estat espanyol i a Andorra del probiòtic AB-Life en l’àrea farmacèutica. L’acord, per 10 anys renovables, també permet que Lacer Farma tingui un dret d’opció preferent per a la concessió de drets de distribució en altres tres països de la Unió Europea, sempre en l’àrea farmacèutica. AB-Biotics es reserva per a si mateixa o per a potencials tercers, els drets de comercialització en el sector alimentari, on aquest probiòtic es pot incorporar a productes sense tractament tèrmic com els derivats lactis o, mitjançant tècniques d’encapsulació, a begudes i sucs.

“Aquest acord pot suposar la generació d’un valor mínim d’1,2 milions d'euros que s'haurà de veure reflectit properament en la capitalització borsària de la companyia", destaquen Miquel Àngel Bonachera i Sergi Audivert, cofundadors i consellers delegats  d’AB-Biotics. L’estratègia de llicències de la biotec per a AB-Life es basa en la negociació amb les empreses millor posicionades en el mercat cardiovascular de cada país, com és el cas de Lacer Farma —la divisió farmacèutica de laboratoris Lacer— a l'Estat espanyol.

La primera teràpia probiòtica cardiovascular

La fórmula AB-Life, patentada per AB-Biotics a nivell mundial, conté microorganismes vius l’activitat dels quals es basa en soques bacterianes que es troben de forma natural en l’intestí humà. Gràcies a això, tal i com confirma l'empresa, el seu consum és innocu per a la salut.

La fórmula probiòtica està constituïda per tres soques de Lactobacillus plantarum, capaç de reduir el colesterol de dues formes: la primera, capturant i immobilitzant en la seva membrana el colesterol procedent de la dieta i la segona, precipitant les sals biliars i obligant al fetge a captar colesterol plasmàtic per tal de sintetitzar noves sals. Aquest fet té especial interès ja que entre el 60% i el 70% del colesterol plasmàtic no procedeix del colesterol dietètic, motiu pel qual els productes centrats en reduir el colesterol alimentari pot ser que no siguin eficaços en tots els pacients.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.