Vés al contingut

Redacció

La biotecnològica catalana AB-Therapeutics anunciarà aquest mes una ampliació de capital amb què espera captar 750.000 euros per seguir desenvolupant una nova classe de medicaments oncològics patentats, que incorporen un mecanisme d’acció innovador, anomenats fàrmacs anàlegs de lípids.

Actualment, AB-Therapeutics té dos candidats en desenvolupament: ABTL0812 First in Class, per al qual s’està completant el desenvolupament preclínic i es preveu iniciar els assajos clínics fase Ib/IIa en càncer de pulmó i de pàncrees durant el 2012; i ABTL1014, del qual s’iniciarà el desenvolupament preclínic a la tardor de 2012.

Durant la fase preclínica, les dues molècules han presentat avantatges respecte la quimioteràpia convencional: toxicitat molt baixa, administració oral i alta eficàcia. Després de tractar ratolins immunosuprimits durant quatre setmanes, les molècules van reduir en un 70% el creixement tumoral. A més, es va observar una aturada completa del creixement tumoral en el 10% dels ratolins tractats. D’altra banda, els estudis de toxicitat en gos i rata han mostrat una tolerabilitat alta, amb un marge terapèutic molt ampli.

Els directius de la companyia van presentar ahir a la Borsa de Barcelona el projecte, els plans de futur i les característiques de l’operació, adreçada tant a fons de capital de risc com a business angels i inversors particulars a partir de 1.500 euros.

Amb la delegació catalana a BIO Boston 2012

AB-Therapeutics és una de les 67 empreses i institucions que viatgen amb la delegació catalana, coordinada per Biocat, a la BIO Boston 2012, del 18 al 21 de juny.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.