Vés al contingut

Redacció

La biofarmacèutica catalana AB-Therapeutics ha tancat la segona ronda de finançament per un milió d'euros: 300.000 euros els ha aportat la societat de capital risc Inveready; 300.000 euros, Genoma España en forma de préstec participatiu, i la resta, els actuals socis de la companyia, nous inversors particulars i àngels inversors. El 2010, la companyia havia rebut inversions dels cofundadors i finançament públic del CDTI i ACC1Ó. Ara, deixa la porta oberta a la participació de nous inversors particulars.

"Estem molt satisfets perquè el resultat de la ronda ha superat les nostres expectatives", explica Carles Domènech, conseller delegat d'AB-Therapeutics.

L'empresa, amb seu al Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (PRUAB), destinarà aquests recursos a continuar el desenvolupament clínic del seu fàrmac experimental contra el càncer de pulmó i de pàncrees (ABTL0812) fins obtenir l'aprovació de l'Agència Espanyola del Medicament i poder començar els estudis de fase I en pacients amb aquest tipus de tumors a finals d'aquest any.

"Fa temps que seguim AB-Therapeutics i ens entenem perfectament amb l'equip gestor i la resta d'inversors", destaca Roger Piqué, director d'Inversions d'Inveready. "La inversió en aquesta companyia, que aviat començarà el desenvolupament clínic del seu primer producte, reforça la nostra cartera en l'àmbit biotecnològic i la vocació d'invertir en companyies amb un retorn important a la societat".

El canvi de nom

AB-Therapeutics, SL va ser fundada el 2009 per AB-Biotics i els doctors Carles Domènech i Jordi Espadaler. Des de novembre de 2011, AB-Biotics ja no forma part del capital de la companyia, que ha canviat el seu nom pel d’Ability Pharmaceuticals amb l'objectiu de remarcar el seu caràcter independent. El 2013 està previst que obri una filial a Boston (Massachusetts, EUA).

Ability Pharmaceuticals seguirà dedicant-se a desenvolupar nous medicaments oncològics, altament diferenciats i amb un mecanisme d'acció innovador, anomenats fàrmacs anàlegs de lípids. Actualment té dos fàrmacs experimentals en desenvolupament: l'ABTL0812 i l'ABTL1014, del qual es preveu iniciar el desenvolupament preclínic la tardor de 2012.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.