Vés al contingut

Redacció

ACC1Ó organitza una missió a Santa Catarina (Brasil), del 7 a l'11 de maig de 2012, per explorar in situ les oportunitats que ofereix aquest Estat a les empreses i institucions catalanes dels àmbits biotecnològic, salut, tecnologia per al sector agroalimentari, energis i medi ambient, entre d'altres. Aquest viatge dóna continuïtat a la visita del governador, João Raimundo Colombo, i secretaris d'Estat de Santa Catarina el desembre passat a Barcelona, moment que els Governs de Catalunya i Santa Catarina van signar un acord per fomentar les relacions comercials.

Objectiu de les empreses participants:

 • Detectar en primera persona les oportunitats i necessitats reals al mercat pels productes de cada empresa participant.
 • Conèixer les possibilitats de negoci i plans d’inversió pels sectors objectiu al Brasil.
 • Dissenyar la millor estratègia per a l’accés i/o consolidació comercial.
 • Desenvolupar relacions institucionals amb els responsables d’innovació i tecnologia de l’Estat de Santa Catarina.
 • Iniciar relacions comercials o de partneriat, i afavorir el desenvolupament d’aliances estratègiques.

Objectiu específic de la col·laboració entre les empreses participants i ACC1Ó São Paulo:

 • Participació a l’agenda col·lectiva, B2B, actes i reunions institucionals.
 • Reunions individuals amb potencials contraparts brasileres.
 • Assessorament i suport en un estudi d’aproximació al mercat (premissió) i en el seguiment dels contactes (postmissió).
 • Acompanyament i assessorament personalitzat de l’equip d’ACC1Ó durant la preparació i realització de la missió.

El programa inclou sessions de treball amb la Federació d'Indústries de l'Estat de Santa Catarina (FIESC) i l'Associació d'Empreses de Tecnologia (ACATE), i reunions B2B entre empreses brasileres i catalanes.

Sectors amb oportunitats

Santa Catarina, al sud del Brasil, té una població molt similar a la de Catalunya (6,5 milions d'habitants), una superfície que equival a tres vegades la catalana i el sisè major PIB del Brasil. Amb l'Índex de Desenvolupament Humà més alt del Brasil, exceptuant Brasília, aquest Estat presenta una forta identitat econòmica i cultural i gaudeix d'una economia diversificada formada per un potent teixit de pimes familiars. També té un alt índex en les exportacions i una forta vocació per la innovació i la tecnologia.

 • Salut i biomedicina: Santa Catarina compta amb 215 hospitals i 415 unitats de salut. Per promoure el desenvolupament i millora de productes farmacèutics, tests preclínics i incubació d’empreses de l’àmbit de la salut, i amb una inversió prevista de 2,5 milions d'euros, s’està construint a Florianópolis el Centre de Referència en Farmacologia Preclínica (CRF), de 5.300 metres quadrats.
 • Agroalimentari: el sector concentra el 20% del PIB de l’Estat i el 6,4% del brasiler. Cal destacar la producció agrària (principals productors i exportadors de cebes, pomes, arròs, etc.) i la industria càrnia (un dels principals productors i exportadors de pollastre i porc), així com el model d’integració de les seves empreses. A més de nombroses pimes, Santa Catarina té cinc grans corporacions, tres de les quals facturen més de 6.000 milions US$.

Consultes: ACC1Ó (Mireia López) • Tel. +34 93 484 96 10 • mlopezleonar@acc10.cat

Notícia relacionada (28/11/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.