Vés al contingut

Conèixer les especificitats i necessitats de qualsevol mercat és clau a l’hora d’accedir-hi amb èxit. En el cas del sector de la salut, de gran complexitat i amb una regulació pròpia i molt definida, aquest coneixement no és només clau, sinó imprescindible. Per entrar amb bon peu en aquest sector s’ha de conèixer l’estructura i l’organització del Sistema Nacional de Salut, la legislació local i nacional, el procés i requeriments d’assajos clínics, la competència, com funcionen els ‘pagadors’, els canals de distribució, entre d’altres. Tots els matisos i detalls que coneguem abans d’iniciar qualsevol procés d’entrada ajudarà a que el camí tingui les menys traves i imprevistos possibles.

Alira Health, en col·laboració amb Biocat, va presentar el passat febrer, en el marc de la Barcelona Health Innovation Week, el ‘Startup Support Program’, un programa de mentoring que ofereix a petites empreses del sector biotec un acompanyament en el disseny de l’estratègia d’accés al mercat. Les tutories individualitzades que les empreses duran a terme amb experts consultors, les ajudaran a millorar la seva proposta de valor, navegar per l’ecosistema i definir adequadament les seves necessitats. 

Al llarg de les sessions coneixeran en detall els ecosistemes de salut de França, Alemanya, Itàlia, Espanya i Regne Unit. Tot i que aquests països ofereixen bones oportunitats de negoci i uns sistemes de salut -públics o privats- oberts a introduir noves tecnologies, són complexes i de difícil i enrevessat accés. Sobretot quan es tracta de mitjanes i petites empreses. Un bon pla estratègic i d’accés al mercat optimitzaran les oportunitats comercials.
 

De les 18 empreses que es van presentar a la convocatòria, participaran al programa:

  • Accure Therapeutics: és una empresa farmacèutica de R+D dedicada al desenvolupament de medicaments innovadors per a tractar als pacients que pateixen malalties del sistema nerviós central (SNC). Se centra en les neurones que sofreixen una disfunció i en l'entorn glial que les sustenta, en un intent d'impedir la seva degeneració i mort. Treballen per a trobar nous fàrmacs que corregeixin els canvis patològics responsables de la malaltia i que produeixin resultats beneficiosos (és a dir, teràpies modificadores de la malaltia).
     
  • D-Sight: és una spin-off de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron liderada per un equip experimentat i compromès dedicat al descobriment i desenvolupament de nous tractaments innovadors per a les malalties neurodegeneratives de la retina. Han desenvolupat una solució no-invasiva per a la prevenció i el tractament de primeres etapes de la retinopatia diabètica.
     
  • Aromics: és una empresa biotecnològica dedicada a la recerca i al desenvolupament de nous fàrmacs i mètodes de diagnòstic per la salut humana. Utilitzen les tecnologies ÒMIQUES per a la generació de coneixement biològic sobre: el mecanisme d’acció de nous fàrmacs, optimitzant el procés de desenvolupament i fent possible el seu avanç cap a les fases clíniques i la determinació de marcadors moleculars clínicament predictius pel diagnòstic, l’adequació i el monitoratge de la resposta farmacològica.
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.