Vés al contingut

La companyia farmacèutica Almirall, amb seu a Barcelona, ha tancat l’adquisició del 100% del capital social de l’empresa mèdica estètica ThermiGen LLC per un valor de negoci d’uns 73 milions d’euros. Aquesta operació representa l’entrada definitiva de la firma catalana al mercat de l’estètica.

Almirall ha tancat la transacció que va començar el setembre de 2015 –quan va adquirir una participació minoritària del 7,7% del capital social de ThermiGen per 4,5 milions d’euros– amb l'objectiu d'accedir en una indústria que té un indicador de creixement elevat en vendes globals potencials, segons ha destacat l’empresa en un comunicat. Juntament amb aquesta primera entrada minoritària, Almirall també va pagar 2,2 milions a canvi dels drets d'opció de compra per l'adquisició de fins el 100% de la companyia, acord que es va preveure per finals de gener.

La firma estatunidenca ThermiGen es dedica al desenvolupament de sistemes d’energia amb aplicacions en dermatologia estètica i cirurgia plàstica, especialitat que es comença a conèixer com la “ciència de calor”. Aquestes tècniques permeten als metges utilitzar la temperatura com un paràmetre per tractar una varietat de condicions estètiques dels teixits tous i nerviosos. Pot aplicar-se, per exemple, per procediments dermatològics i operacions quirúrgiques generals per l’electrocoagulació i l’hemostàsia o per crear lesions en el teixit nerviós.

ThermiGen va tancar el 2014 amb uns ingressos d’11,4 milions de dòlars i pel 2015 espera registrar al voltant d’uns 30 milions de dòlars en vendes i resultats operatius positius.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.