Vés al contingut

Almirall, Esteve i Uriach -propietària de la biotecnològica Palau Pharma- han decidit renovar la col·laboració amb Neogenius Pharma, l'agrupació d'interès econòmic (AEI) amb la què es van presentar fa tres anys al programa Cenit del Ministeri de Ciència i Innovació, que finança projectes integrats de R+D en el sector industrial.

Neogenius Pharma, que també compta amb la col·laboració de la biotecnològica basca Proteomika, centrarà els seus esforços en el descobriment de fàrmacs per combatre l'artrosi, segons informa el diari Expansión (edició 23/10/2009). La nova AEI, que s'ha presentat a la convocatòria de 2009 del programa Cenit, tindrà una durada de quatre anys amb un pressupost de 21,5 milions d'euros. Els impulsors del projecte estimen que el 24% d'aquests recursos han de procedir de col·laboracions amb universitats i centres públics de recerca, mentre que el 15% correspondrà a la col·laboració amb empreses de base tecnològica.

Almirall i Esteve són les principals farmacèutiques catalanes i van assolir unes vendes de 902,8 milions i 805 milions d'euros el 2008, respectivament. Palau Pharma va néixer el 2006 com a spin-out de la divisió de R+D d'Uriach i està participada per la família Uriach, Caixa Catalunya, Caja Duero, Najeti Capital i Andosins Capital. És la primera biotecnològica catalana amb una plantilla de cent investigadors.

Els recursos destinats a R+D a Almirall van créixer un 14,1% fins als 139,3 milions d'euros durant l'any 2008. Pel que fa a les perspectives per al 2009, el president i conseller delegat d'aquesta empresa, Jorge Gallardo, explica que "mantindrem la nostra estratègia de concentrar-nos en determinades àrees terapèutiques i continuarem avaluant oportunitats de noves llicències i adquisicions que ens permetin oferir les millors solucions terapèutiques amb la màxima rendibilitat". Per la seva banda, Esteve té previst duplicar la inversió en recerca i desenvolupament en els propers cinc anys. Entre 2005 i 2009, la companyia ha destinat 300 milions a R+D.

Almirall i Esteve són membres del patronat de Biocat.

Fotografia: Jorge Gallardo, president i conseller delegat de Laboratorios Almirall.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.