Vés al contingut

La primera dona rectora en 40 anys d’història de la UAB.

Ana Ripoll, catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors, és la nova rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) després d’haver obtingut el 56,09% del vot ponderat a les eleccions celebrades el dia 15 de desembre. La candidatura de Lluís Tort, catedràtic de Fisiologia, ha obtingut el 43,91% del vot ponderat.

Ripoll ha estat vicerectora de Professorat durant el segon mandat del rector Lluís Ferrer (2005-2008). Es va llicenciar en Ciències Físiques a la Universitat Complutense de Madrid (1975) i es va doctorar a la Universitat Autònoma de Barcelona (1980). Ha estat becària d'investigació del Consejo Superior de Investigaciones Científicas i professora ajudant en el Departament d'Informàtica i Automàtica de la Universitat Complutense de Madrid (1976-1978). Es va incorporar al departament d'Informàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona (1978) on va ser professora adjunta i professora titular i, des de l'any 1992, catedràtica d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors. Ha participat també en diversos projectes d'investigació nacionals i internacionals finançats amb fons públics i com a experta i avaluadora per a diferents institucions públiques.

Des del seu origen, un dels elements que ha marcat la trajectòria de la UAB és el compromís amb la creació i transmissió de coneixement científic. Avui és reconeguda internacionalment per la qualitat i el caràcter innovador de la seva recerca. L’any 2007 es va crear el Parc de Recerca UAB, una aliança estratègica entre tres institucions punteres en recerca: la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

D’altra banda, val a dir que el Parc de Recerca és una de les entitats catalanes que participa a la BIO, la principal convenció biotec del món, amb la comitiva d’empreses i institucions del sector biotecnològic i biomèdic de la BioRegió de Catalunya. La propera edició serà el maig del 2009, a Atlanta (Estats Units).

La UAB, a través del Comissionat del Rector per a Biotecnologia i Biomedicina, és membre del patronat de Biocat (BioRegió de Catalunya).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.